Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynets fokus­områder for resten af 2019

Kromann Reumert
17/07/2019
426
Datatilsynets fokus­områder for resten af 2019
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har netop offentliggjort fire overordnede temaer, som tilsynet vil fokusere på ved sine tilsyn for den resterende halvdel af 2019. Det drejer sig om databehandlere, den daglige overvågning, databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold samt automatiske afgørelser og profilering.

Under hvert af de fire overordnede temaer angiver Datatilsynet desuden en række emner, som tilsynet vil lægge særlig vægt på.


Databehandlere


I forbindelse med databehandlere vil særligt behandlingssikkerheden og brug af underdatabehandlere være i centrum. Datatilsynet har besluttet at føre tilsyn med et antal leverandører til både den offentlige og den private sektor.

Læs Datatilsynets vejledning om tilsyn med databehandlere og underdatabehandlere.

Læs Datatilsynets vejledning om behandlingssikkerhed.

Læs Datatilsynets vejledning om risikovurdering.


Den daglige overvågning


Den daglige overvågning skal forstås bredt og omfatter både overvågning af medarbejdere (brug af internet, videoovervågning mv.), registrering af kunders købs- og rejsehistorik samt automatisk nummerpladegenkendelse i indkøbscentre. Datatilsynet oplyser ikke - ud over i sidstnævnte tilfælde - hvem der påtænkes at blive ført tilsyn hos.

Læs Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold.


Databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold


Ved tilsyn i forbindelse med ansættelsesforhold fokuseres særligt på sletning af personoplysninger indsamlet i forbindelse med rekruttering og kontrolforanstaltninger i forhold til medarbejdere (opfylder arbejdsgiver oplysningspligten). Datatilsynet oplyser, at området dækker både det kommunale, staten, den private sektor og velgørende organisationer.

Se link til Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i ansættelsesforhold ovenfor, hvor særligt afsnit 5.3 og 7.0 er relevante i forhold til førnævnte fokusområder.

Automatiske afgørelser og profilering

Endelig vil Datatilsynet i relation til automatiske afgørelser og profilering fokusere på overholdelse af reglerne om brug af individuelle automatiske afgørelser, herunder profilering. Datatilsynet oplyser, at der i første omgang vil blive ført tilsyn hos et forsikringsselskab og en bank.

Læs nyheden på Datatilsynets hjemmeside.

 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
I dag
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted