Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet udtaler kritik af kommuner

Bech Bruun
29/11/2016
Datatilsynet udtaler kritik af kommuner
Bech Bruun logo
Datatilsynet har ved sine seneste tilsyn med en række kommuner konstateret omfattende brud på persondataloven og opfordrer alle danske myndigheder og virksomheder til at øge fokus på beskyttelsen af personoplysninger.
Datatilsynet foretager hvert år en række planlagte tilsyn, der gennemføres ved inspektionsbesøg eller ved brug af spørgeskemaer.

Datatilsynet har netop offentliggjort afgørelserne for tilsyn gennemført i 16 kommuner. Datatilsynet har haft særlig fokus på, om kommunerne havde fastsat interne sikkerhedsregler til uddybning af reglerne i sikkerhedsbekendtgørelsen, og om de førte tilsyn med overholdelsen heraf.

Endelig kontrollerede Datatilsynet, om kommunerne havde indgået lovpligtige, skriftlige databehandleraftaler med leverandører, der behandlede personoplysninger på vegne af kommunerne, og om kommunerne havde sikret sig, at databehandlerne behandlede kommunernes oplysninger med passende høj sikkerhed.


Der er øget fokus, men…


De gennemførte tilsyn gav Datatilsynet et indtryk af, at kommunerne til en vis grad har øget fokus på beskyttelse af personoplysninger. Datatilsynet konstaterede dog, at kommunerne ikke opfyldte persondataloven på en række områder, herunder manglende fastsættelse af uddybende sikkerhedsregler, manglende tilsyn i relation til autoriserede brugere og manglende databehandleraftaler. I flere kommuner var der så omfattende brud på persondataloven, at de enkelte byråd blev orienteret.


Bech-Bruuns kommentarer


Kravene til persondatabeskyttelse bliver skærpet med den kommende persondataforordning. Hertil kommer, at Datatilsynet får tilført yderligere ressourcer, og man må dermed må forvente, at de vil gennemføre flere tilsyn.

Vi anbefaler, at kommunerne prioriterer persondatabeskyttelse og får skabt et overblik over, hvorvidt den behandling af personoplysninger, der pågår i kommunen, efterlever kravene i persondataloven samt i den kommende persondataforordning.

 



[layerslider id="63"]




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Ny vejledning: Sådan skal GDPR-bøder udmåles
Ny vejledning: Sådan skal GDPR-bøder udmåles
04/03/2021
Persondata
Nu bliver det et krav at registrere sine overvågnings­kameraer
Nu bliver det et krav at registrere sine overvågnings­kameraer
04/03/2021
Persondata, Compliance, Øvrige
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted