Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet udtaler kritik af kommuner

Bech Bruun
29/11/2016
183
Datatilsynet udtaler kritik af kommuner
Bech Bruun logo
Datatilsynet har ved sine seneste tilsyn med en række kommuner konstateret omfattende brud på persondataloven og opfordrer alle danske myndigheder og virksomheder til at øge fokus på beskyttelsen af personoplysninger.
Datatilsynet foretager hvert år en række planlagte tilsyn, der gennemføres ved inspektionsbesøg eller ved brug af spørgeskemaer.

Datatilsynet har netop offentliggjort afgørelserne for tilsyn gennemført i 16 kommuner. Datatilsynet har haft særlig fokus på, om kommunerne havde fastsat interne sikkerhedsregler til uddybning af reglerne i sikkerhedsbekendtgørelsen, og om de førte tilsyn med overholdelsen heraf.

Endelig kontrollerede Datatilsynet, om kommunerne havde indgået lovpligtige, skriftlige databehandleraftaler med leverandører, der behandlede personoplysninger på vegne af kommunerne, og om kommunerne havde sikret sig, at databehandlerne behandlede kommunernes oplysninger med passende høj sikkerhed.


Der er øget fokus, men…


De gennemførte tilsyn gav Datatilsynet et indtryk af, at kommunerne til en vis grad har øget fokus på beskyttelse af personoplysninger. Datatilsynet konstaterede dog, at kommunerne ikke opfyldte persondataloven på en række områder, herunder manglende fastsættelse af uddybende sikkerhedsregler, manglende tilsyn i relation til autoriserede brugere og manglende databehandleraftaler. I flere kommuner var der så omfattende brud på persondataloven, at de enkelte byråd blev orienteret.


Bech-Bruuns kommentarer


Kravene til persondatabeskyttelse bliver skærpet med den kommende persondataforordning. Hertil kommer, at Datatilsynet får tilført yderligere ressourcer, og man må dermed må forvente, at de vil gennemføre flere tilsyn.

Vi anbefaler, at kommunerne prioriterer persondatabeskyttelse og får skabt et overblik over, hvorvidt den behandling af personoplysninger, der pågår i kommunen, efterlever kravene i persondataloven samt i den kommende persondataforordning.

 



[layerslider id="63"]




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted