Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning

Kromann Reumert
07/05/2019
400
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har udtalt en alvorlig kritik af en vaskehal, der – i strid med databeskyttelsesforordningen – afslog en borgers anmodning om indsigt.


Kort om sagen


Den 20. juni 2018 bad en borger vaskehallen Wash World om at få en kopi af tv-overvågningsoptagelser af sig selv, sin søn og sin bil i Wash World. Efter gentagende forespørgsler fra borgeren afviste Wash World indsigtsanmodningen med den begrundelse, at der også var andre personer på optagelserne.

Wash World endte dog med at udlevere optagelserne den 25. september 2018 – mere end tre måneder efter, at borgeren bad om indsigt i videomaterialet.


Datatilsynets udtalelse


I sin kritik udtalte Datatilsynet indledningsvis, at databeskyttelsesforordningen udelukkende giver den registrerede ret til at få udleveret oplysninger om sig selv.

Derefter udtalte Datatilsynet, at en indsigtsanmodning skal besvares inden for en "absolut" frist på tre måneder, og at den dataansvarlige er forpligtet til at sløre eller på anden måde fjerne øvrige personer, som fremgår af tv-overvågningsoptagelserne.

Wash World havde derfor ikke været berettiget til at afvise indsigtsanmodningen. Optagelserne skulle derfor have været udleveret til borgeren, senest tre måneder efter anmodningen blev fremsat.

Da dette ikke var sket, udtalte Datatilsynet en alvorlig kritik af Wash World.

Læs afgørelsen. 

 


 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
I dag
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted