Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning

Kromann Reumert
07/05/2019
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har udtalt en alvorlig kritik af en vaskehal, der – i strid med databeskyttelsesforordningen – afslog en borgers anmodning om indsigt.


Kort om sagen


Den 20. juni 2018 bad en borger vaskehallen Wash World om at få en kopi af tv-overvågningsoptagelser af sig selv, sin søn og sin bil i Wash World. Efter gentagende forespørgsler fra borgeren afviste Wash World indsigtsanmodningen med den begrundelse, at der også var andre personer på optagelserne.

Wash World endte dog med at udlevere optagelserne den 25. september 2018 – mere end tre måneder efter, at borgeren bad om indsigt i videomaterialet.


Datatilsynets udtalelse


I sin kritik udtalte Datatilsynet indledningsvis, at databeskyttelsesforordningen udelukkende giver den registrerede ret til at få udleveret oplysninger om sig selv.

Derefter udtalte Datatilsynet, at en indsigtsanmodning skal besvares inden for en "absolut" frist på tre måneder, og at den dataansvarlige er forpligtet til at sløre eller på anden måde fjerne øvrige personer, som fremgår af tv-overvågningsoptagelserne.

Wash World havde derfor ikke været berettiget til at afvise indsigtsanmodningen. Optagelserne skulle derfor have været udleveret til borgeren, senest tre måneder efter anmodningen blev fremsat.

Da dette ikke var sket, udtalte Datatilsynet en alvorlig kritik af Wash World.

Læs afgørelsen. 

 


 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
AI-forordningen og højrisikosystemerne
AI-forordningen og højrisikosystemerne
09/07/2021
Persondata, EU-ret
Hvor længe må du opbevare personoplysninger fra en rekrutteringsproces?
Hvor længe må du opbevare personoplysninger fra en rekrutteringsproces?
06/07/2021
Persondata
Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller
Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller
02/07/2021
Persondata
Forslaget til AI-forordning og forholdet til GDPR
Forslaget til AI-forordning og forholdet til GDPR
25/06/2021
Persondata
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
14/06/2021
Persondata
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted