Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning

Kromann Reumert
07/05/2019
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik for at nægte indsigt i video­overvågning
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har udtalt en alvorlig kritik af en vaskehal, der – i strid med databeskyttelsesforordningen – afslog en borgers anmodning om indsigt.


Kort om sagen


Den 20. juni 2018 bad en borger vaskehallen Wash World om at få en kopi af tv-overvågningsoptagelser af sig selv, sin søn og sin bil i Wash World. Efter gentagende forespørgsler fra borgeren afviste Wash World indsigtsanmodningen med den begrundelse, at der også var andre personer på optagelserne.

Wash World endte dog med at udlevere optagelserne den 25. september 2018 – mere end tre måneder efter, at borgeren bad om indsigt i videomaterialet.


Datatilsynets udtalelse


I sin kritik udtalte Datatilsynet indledningsvis, at databeskyttelsesforordningen udelukkende giver den registrerede ret til at få udleveret oplysninger om sig selv.

Derefter udtalte Datatilsynet, at en indsigtsanmodning skal besvares inden for en "absolut" frist på tre måneder, og at den dataansvarlige er forpligtet til at sløre eller på anden måde fjerne øvrige personer, som fremgår af tv-overvågningsoptagelserne.

Wash World havde derfor ikke været berettiget til at afvise indsigtsanmodningen. Optagelserne skulle derfor have været udleveret til borgeren, senest tre måneder efter anmodningen blev fremsat.

Da dette ikke var sket, udtalte Datatilsynet en alvorlig kritik af Wash World.

Læs afgørelsen. 

 


 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted