Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige

Kromann Reumert
28/01/2021
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
Kromann Reumert logo
På baggrund af en række spørgeskemaundersøgelser kan Datatilsynet konstatere en tilfredsstillende IT-sikkerhed hos de 14 adspurgte dataansvarlige. Det betyder dog ikke, at vi kan læne os tilbage i stolen; tilsynet fastholder nemlig sit fokus på sikkerheden med yderligere undersøgelser i 2021.

Henover sommeren 2020 iværksatte Datatilsynet en række spørgeskemaundersøgelser, der skulle belyse udvalgte sikkerhedsområder hos syv offentlige myndigheder og syv private virksomheder. Undersøgelserne skulle også bidrage til en samlet vurdering af, om der skulle iværksættes en intensiveret kontrolindsats over for de undersøgte dataansvarlige.


Kort om undersøgelsen

Spørgeskemaet indeholder ni spørgsmål til den dataansvarliges:


  • behandling af personoplysninger
  • IT-systemer
  • brud på persondatasikkerheden.

På baggrund af besvarelserne kunne Datatilsynet konstatere, at de dataansvarlige generelt har et stort fokus på informationssikkerhed og databeskyttelse. Derfor fandt tilsynet ikke grundlag for at iværksætte yderligere kontrolaktiviteter.


Plads til at blive endnu bedre – øg fokus på beredskabet

Datatilsynet vurderede dog i flere tilfælde, at de dataansvarlige med fordel kunne øge fokusset på at etablere beredskab og beredskabsplaner. Derudover bemærkede Datatilsynet, at samtlige af de dataansvarlige med fordel kunne øge fokusset på at tilvejebringe den fornødne dokumentation i relation til beredskabsplaner. I den forbindelse bemærkede Datatilsynet i enkelte af sagerne, at dokumentationsmaterialet i højere grad bør være tilgængeligt for relevante medarbejdere.


Datatilsynet har oplyst, at det forventer at iværksætte yderligere spørgeskemabaserede undersøgelser i 2021. Vi forventer dog, at det næste spørgeskema vil blive tilpasset en del i forhold til det seneste spørgeskema og desuden vil have et bredere sigte inden for sikkerhedsområdet.


Se det spørgeskema, Datatilsynet brugte til undersøgelsen.


Læs mere om spørgeskemaundersøgelserne og resultaterne af de enkelte undersøgelser.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted