Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige

Kromann Reumert
28/01/2021
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
Kromann Reumert logo
På baggrund af en række spørgeskemaundersøgelser kan Datatilsynet konstatere en tilfredsstillende IT-sikkerhed hos de 14 adspurgte dataansvarlige. Det betyder dog ikke, at vi kan læne os tilbage i stolen; tilsynet fastholder nemlig sit fokus på sikkerheden med yderligere undersøgelser i 2021.

Henover sommeren 2020 iværksatte Datatilsynet en række spørgeskemaundersøgelser, der skulle belyse udvalgte sikkerhedsområder hos syv offentlige myndigheder og syv private virksomheder. Undersøgelserne skulle også bidrage til en samlet vurdering af, om der skulle iværksættes en intensiveret kontrolindsats over for de undersøgte dataansvarlige.


Kort om undersøgelsen

Spørgeskemaet indeholder ni spørgsmål til den dataansvarliges:


  • behandling af personoplysninger
  • IT-systemer
  • brud på persondatasikkerheden.

På baggrund af besvarelserne kunne Datatilsynet konstatere, at de dataansvarlige generelt har et stort fokus på informationssikkerhed og databeskyttelse. Derfor fandt tilsynet ikke grundlag for at iværksætte yderligere kontrolaktiviteter.


Plads til at blive endnu bedre – øg fokus på beredskabet

Datatilsynet vurderede dog i flere tilfælde, at de dataansvarlige med fordel kunne øge fokusset på at etablere beredskab og beredskabsplaner. Derudover bemærkede Datatilsynet, at samtlige af de dataansvarlige med fordel kunne øge fokusset på at tilvejebringe den fornødne dokumentation i relation til beredskabsplaner. I den forbindelse bemærkede Datatilsynet i enkelte af sagerne, at dokumentationsmaterialet i højere grad bør være tilgængeligt for relevante medarbejdere.


Datatilsynet har oplyst, at det forventer at iværksætte yderligere spørgeskemabaserede undersøgelser i 2021. Vi forventer dog, at det næste spørgeskema vil blive tilpasset en del i forhold til det seneste spørgeskema og desuden vil have et bredere sigte inden for sikkerhedsområdet.


Se det spørgeskema, Datatilsynet brugte til undersøgelsen.


Læs mere om spørgeskemaundersøgelserne og resultaterne af de enkelte undersøgelser.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
01/02/2024
Persondata
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted