Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet indstiller Udlændingestyrelsen til bøde for overtrædelse af GDPR-reglerne

JURA § info
19/08/2021
Datatilsynet indstiller Udlændingestyrelsen til bøde for overtrædelse af GDPR-reglerne
JURA § info logo
Datatilsynet indstiller til en bøde på 150.000 kr., idet vurderes at Udlændingestyrelsen ikke har levet op til kravene om et passende sikkerhedsniveau i databeskyttelsesreglerne (GDPR).

Datatilsynet indledte sagen af egen drift tilbage i august 2020 over for Udlændinge- og Integrationsministeriet, da Datatilsynet blev bekendt med, at en mulig logningsfejl i et it-system tilknyttet Udrejsecenter Kærshovedgård kunne have haft konsekvenser for beboernes

rettigheder og frihedsrettigheder.


Datatilsynet udtaler

"I foråret og sommeren 2020 skete en række sikkerhedshændelser vedrørende manglende registreringer i det system, som registrerer at beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård og Udrejsecenter Sjælsmark overholder deres opholds-, underretnings- og meldepligt. De manglende registreringer førte til, at der blev påbegyndt sagsbehandling vedrørende nedsættelse af en række beboeres kontante ydelser samt politianmeldelse af en række beboere for manglende overholdelse af regler i udlændingeloven.


Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet, at Udlændingestyrelsens behandling af personoplysninger ikke har været i overensstemmelse med reglerne om passende sikkerhed.


Datatilsynet har ved vurderingen af dette lagt vægt på, at Udlændingestyrelsen ikke havde indført procedurer for systematisk at anvende oplysningerne i den hændelseslog, som registrerer beboernes færden inde på Udrejsecenter Kærshovedgård. Det gælder også på Udrejsecenter Sjælsmark i det omfang, hvor det ville kunne bidrage til at kontrollere rigtigheden af registreringer af beboernes færden – i forbindelse med behandlingen af anmeldelsessager som led i kontrollen med opholds- og underretningspligten."


Sager tages op af egen drift

Mange virksomheder er af den overbevisning, at Datatilsynet ikke tager sager op af egen drift, men udelukkende indleder undersøgelser efter klager til tilsynet. Sagen viser at dette ikke er tilfældet.


Du kan læse mere om sagen på Datatilsynets hjemmeside


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 77, 1
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
I går
Compliance, Strafferet, Persondata, Finansiering og bankret
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
10/09/2021
Persondata
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
02/09/2021
Persondata
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
30/08/2021
Persondata
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
23/08/2021
Persondata
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
23/08/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted