Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet indstiller IDdesign A/S til millionbøde

TVC Advokatfirma
14/06/2019
Datatilsynet indstiller IDdesign A/S til millionbøde
TVC Advokatfirma logo

Datatilsynet har i en ny afgørelse politianmeldt IDdesign A/S og indstillet selskabet til en bøde på 1,5 mio. kr. Datatilsynet fandt, at IDdesign A/S havde tilsidesat databeskyttelsesreglerne for sletning af oplysninger på ca. 385.000 kunder.



Datatilsynets afgørelse er truffet på baggrund af et tilsynsbesøg den 8. oktober 2018, hvor Datatilsynet skulle påse, om IDdesign A/S havde fastsat frister for sletning af kundernes oplysninger, og om fristerne blev overholdt.

IDdesign A/S oplyste forud for tilsynet, hvilke systemer selskabet anvendte til behandling af personoplysninger. I den forbindelse blev det oplyst, at IDdesign A/S i udvalgte butikker fortsat anvendte et ældre system, hvor oplysninger om kunders navn, adresse, telefonnummer, e-mail og køb blev behandlet. I alt havde IDdesign A/S oplysninger om ca. 385.000 kunder i systemerne.

Datatilsynet konstaterede på baggrund af tilsynet og de af IDdesign A/S fremsendte oplysninger, at IDdesign A/S ikke havde overholdt kravene i databeskyttelsesforordningens artikel 5, stk. 1, litra e, der tilsiger, at personhenførbare oplysninger ikke må opbevares i længere tid end nødvendigt under hensyntagen til de formål, hvortil oplysningerne behandles.

I forlængelse heraf anførte Datatilsynet bl.a., at selskabet ikke havde dokumenteret tilstrækkelige procedurer for sletning af oplysningerne, og at selskabet havde fortsat behandlingen af personoplysninger udover de frister for sletning af oplysninger, som var fastsat af selskabet.

Datatilsynet valgte på baggrund heraf at indgive politianmeldelse af IDdesign til Østjyllands Politi.

Du kan læse mere om Datatilsynets afgørelse her.


TVC Advokatfirma bemærker


TVC Advokatfirma har tidligere skrevet om taxaselskabet Taxa 4x35, der i marts 2019 blev politianmeldt og indstillet til en bøde på 1,2 mio. kr. Datatilsynets indstilling af IDdesign A/S til en bøde på 1,5 mio. kr. kommer i kølvandet herpå.

Datatilsynet slår i begge afgørelser fast, at det kun er tilladt at gemme personoplysninger, når det kan begrundes i et sagligt formål. Det er med andre ord ikke tilladt at gemme oplysninger i længere tid end nødvendigt. Datatilsynets afgørelser illustrerer dermed vigtigheden af, at man som virksomhed har faste retningslinjer for sletning af personoplysninger, og at disse retningslinjer overholdes.

Hvis du har spørgsmål til databeskyttelsesreglerne om sletning eller databeskyttelsesreglerne i øvrigt, sidder TVC Advokatfirmas specialister altid klar til en uforpligtende drøftelse.

 


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted