Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet indstiller IDdesign A/S til millionbøde

TVC Advokatfirma
14/06/2019
340
Datatilsynet indstiller IDdesign A/S til millionbøde
TVC Advokatfirma logo

Datatilsynet har i en ny afgørelse politianmeldt IDdesign A/S og indstillet selskabet til en bøde på 1,5 mio. kr. Datatilsynet fandt, at IDdesign A/S havde tilsidesat databeskyttelsesreglerne for sletning af oplysninger på ca. 385.000 kunder.



Datatilsynets afgørelse er truffet på baggrund af et tilsynsbesøg den 8. oktober 2018, hvor Datatilsynet skulle påse, om IDdesign A/S havde fastsat frister for sletning af kundernes oplysninger, og om fristerne blev overholdt.

IDdesign A/S oplyste forud for tilsynet, hvilke systemer selskabet anvendte til behandling af personoplysninger. I den forbindelse blev det oplyst, at IDdesign A/S i udvalgte butikker fortsat anvendte et ældre system, hvor oplysninger om kunders navn, adresse, telefonnummer, e-mail og køb blev behandlet. I alt havde IDdesign A/S oplysninger om ca. 385.000 kunder i systemerne.

Datatilsynet konstaterede på baggrund af tilsynet og de af IDdesign A/S fremsendte oplysninger, at IDdesign A/S ikke havde overholdt kravene i databeskyttelsesforordningens artikel 5, stk. 1, litra e, der tilsiger, at personhenførbare oplysninger ikke må opbevares i længere tid end nødvendigt under hensyntagen til de formål, hvortil oplysningerne behandles.

I forlængelse heraf anførte Datatilsynet bl.a., at selskabet ikke havde dokumenteret tilstrækkelige procedurer for sletning af oplysningerne, og at selskabet havde fortsat behandlingen af personoplysninger udover de frister for sletning af oplysninger, som var fastsat af selskabet.

Datatilsynet valgte på baggrund heraf at indgive politianmeldelse af IDdesign til Østjyllands Politi.

Du kan læse mere om Datatilsynets afgørelse her.


TVC Advokatfirma bemærker


TVC Advokatfirma har tidligere skrevet om taxaselskabet Taxa 4x35, der i marts 2019 blev politianmeldt og indstillet til en bøde på 1,2 mio. kr. Datatilsynets indstilling af IDdesign A/S til en bøde på 1,5 mio. kr. kommer i kølvandet herpå.

Datatilsynet slår i begge afgørelser fast, at det kun er tilladt at gemme personoplysninger, når det kan begrundes i et sagligt formål. Det er med andre ord ikke tilladt at gemme oplysninger i længere tid end nødvendigt. Datatilsynets afgørelser illustrerer dermed vigtigheden af, at man som virksomhed har faste retningslinjer for sletning af personoplysninger, og at disse retningslinjer overholdes.

Hvis du har spørgsmål til databeskyttelsesreglerne om sletning eller databeskyttelsesreglerne i øvrigt, sidder TVC Advokatfirmas specialister altid klar til en uforpligtende drøftelse.

 


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 28.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
I dag
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted