Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner

Kromann Reumert
29/05/2020
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
Kromann Reumert logo
På baggrund af en klage har Datatilsynet politianmeldt et vikar- og rekrutteringsbureau og indstillet til en bøde på 50.000 kroner for tilsidesættelse af databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger.


Et vikar- og rekrutteringsbureau havde slettet personoplysninger, som var omfattet af den registreredes indsigtsanmodning. Sletningen var sket, efter at anmodningen var fremsat, og inden bureauet afslog at imødekomme anmodningen.

Det følger af databeskyttelsesforordningen, at den registrerede kan anmode om indsigt i, hvilke personoplysninger den dataansvarlige behandler om vedkommende, og at den dataansvarlige skal udlevere en kopi heraf. Alle personoplysninger, som den dataansvarlige behandler om den registrerede på tidspunktet for modtagelsen af en indsigtsanmodning er omfattet, medmindre en særlig undtagelse hertil gør sig gældende.

Da betingelserne for undtagelsesvist at undlade at imødekomme indsigtsbegæringen ikke var opfyldt, var det ifølge Datatilsynet uforeneligt med databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger ("god databehandlingsskik"), at vikar- og rekrutteringsbureauet slettede oplysningerne om den registrerede i umiddelbar tilknytning til, at der blev givet afslag på indsigtsanmodningen. Den registreredes mulighed for at få efterprøvet indsigtsanmodningen ved Datatilsynet og domstolene blev i realiteten afskåret.

På den baggrund besluttede Datatilsynet at politianmelde vikar- og rekrutteringsbureauet og indstille til, at virksomheden idømmes en bøde på 50.000 kroner. Det fremgår desuden af Datatilsynets pressemeddelelse, at det er Datatilsynets opfattelse, at en overtrædelse i en sag som denne som udgangspunkt ikke kan sanktioneres med en lavere bøde end 50.000 kroner, hvis databeskyttelsesforordningens krav om, at bøder skal være effektive og have afskrækkende virkning, samtidig skal overholdes.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Databeskyttelsesjurist - hvor dit arbejde betyder noget for borgernes ret til privatliv
Forretningsorienteret og engageret jurist til DRs internationale salgsafdeling
Skarpe jurister til internationalt kontor
HR-juridisk specialist til Forhandling og Vilkår – Center for HR og Uddannelse
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
07/10/2021
Persondata
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
06/10/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted