Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner

Kromann Reumert
29/05/2020
708
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
Kromann Reumert logo
På baggrund af en klage har Datatilsynet politianmeldt et vikar- og rekrutteringsbureau og indstillet til en bøde på 50.000 kroner for tilsidesættelse af databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger.


Et vikar- og rekrutteringsbureau havde slettet personoplysninger, som var omfattet af den registreredes indsigtsanmodning. Sletningen var sket, efter at anmodningen var fremsat, og inden bureauet afslog at imødekomme anmodningen.

Det følger af databeskyttelsesforordningen, at den registrerede kan anmode om indsigt i, hvilke personoplysninger den dataansvarlige behandler om vedkommende, og at den dataansvarlige skal udlevere en kopi heraf. Alle personoplysninger, som den dataansvarlige behandler om den registrerede på tidspunktet for modtagelsen af en indsigtsanmodning er omfattet, medmindre en særlig undtagelse hertil gør sig gældende.

Da betingelserne for undtagelsesvist at undlade at imødekomme indsigtsbegæringen ikke var opfyldt, var det ifølge Datatilsynet uforeneligt med databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger ("god databehandlingsskik"), at vikar- og rekrutteringsbureauet slettede oplysningerne om den registrerede i umiddelbar tilknytning til, at der blev givet afslag på indsigtsanmodningen. Den registreredes mulighed for at få efterprøvet indsigtsanmodningen ved Datatilsynet og domstolene blev i realiteten afskåret.

På den baggrund besluttede Datatilsynet at politianmelde vikar- og rekrutteringsbureauet og indstille til, at virksomheden idømmes en bøde på 50.000 kroner. Det fremgår desuden af Datatilsynets pressemeddelelse, at det er Datatilsynets opfattelse, at en overtrædelse i en sag som denne som udgangspunkt ikke kan sanktioneres med en lavere bøde end 50.000 kroner, hvis databeskyttelsesforordningens krav om, at bøder skal være effektive og have afskrækkende virkning, samtidig skal overholdes.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted