Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner

Kromann Reumert
29/05/2020
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
Kromann Reumert logo
På baggrund af en klage har Datatilsynet politianmeldt et vikar- og rekrutteringsbureau og indstillet til en bøde på 50.000 kroner for tilsidesættelse af databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger.


Et vikar- og rekrutteringsbureau havde slettet personoplysninger, som var omfattet af den registreredes indsigtsanmodning. Sletningen var sket, efter at anmodningen var fremsat, og inden bureauet afslog at imødekomme anmodningen.

Det følger af databeskyttelsesforordningen, at den registrerede kan anmode om indsigt i, hvilke personoplysninger den dataansvarlige behandler om vedkommende, og at den dataansvarlige skal udlevere en kopi heraf. Alle personoplysninger, som den dataansvarlige behandler om den registrerede på tidspunktet for modtagelsen af en indsigtsanmodning er omfattet, medmindre en særlig undtagelse hertil gør sig gældende.

Da betingelserne for undtagelsesvist at undlade at imødekomme indsigtsbegæringen ikke var opfyldt, var det ifølge Datatilsynet uforeneligt med databeskyttelsesforordningens grundlæggende princip om lovlig, rimelig og gennemsigtig behandling af personoplysninger ("god databehandlingsskik"), at vikar- og rekrutteringsbureauet slettede oplysningerne om den registrerede i umiddelbar tilknytning til, at der blev givet afslag på indsigtsanmodningen. Den registreredes mulighed for at få efterprøvet indsigtsanmodningen ved Datatilsynet og domstolene blev i realiteten afskåret.

På den baggrund besluttede Datatilsynet at politianmelde vikar- og rekrutteringsbureauet og indstille til, at virksomheden idømmes en bøde på 50.000 kroner. Det fremgår desuden af Datatilsynets pressemeddelelse, at det er Datatilsynets opfattelse, at en overtrædelse i en sag som denne som udgangspunkt ikke kan sanktioneres med en lavere bøde end 50.000 kroner, hvis databeskyttelsesforordningens krav om, at bøder skal være effektive og have afskrækkende virkning, samtidig skal overholdes.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted