Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed

Bech Bruun
12/02/2016
Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed
Datatilsynet har oprettet en ny tilsynsenhed. Tilsynsenheden vil i fremtiden stå for alle Datatilsynets planlagte tilsyn. I 2016 betyder det 50 planlagte tilsyn ved 30 offentlige myndigheder og 20 private databehandlere.

Den 2. februar 2016 offentliggjorde Datatilsynet, at de opretter en ny tilsynsenhed. Tilsynsenhedens opgave er at gennemføre alle Datatilsynets planlagte tilsyn samt have ansvaret for det løbende tilsyn vedrørende brud på persondatalovens sikkerhedskrav.


Planlagte tilsyn i 2016


I 2016 vil tilsynsenheden fokusere på udvalgte emner hos 50 offentlige og private dataansvarlige. Emnerne udvælges på baggrund af Datatilsynets tilsynsstrategi for 2016-2018 og vil især have fokus på den konkrete behandling af personoplysninger. Det gælder behandlinger, der på grund af deres omfang eller formål kan indebære en særlig risiko for krænkelse af de registrerede samt behandlinger, der involverer brug af ny teknologi.

Hos de offentlige myndigheder vil der ved de 30 tilsyn være fokus på kontrol af emner som uddybende sikkerhedsregler, myndighedens eget tilsyn, databehandleraftaler og myndighedens egenkontrol med databehandlere.

Hos de private dataansvarlige vil der ved de 20 tilsyn være fokus på kontrol af emner som iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler og virksomhedens egenkontrol med databehandlere.


Bech-Bruun kommentar


Det nye tiltag kan tolkes som én af Datatilsynets bestræbelser på at blive en mere aktiv og udadvendt tilsynsvirksomhed, som der i øvrigt er lagt op til i den nye persondataforordning.

Myndigheder og private virksomheder, som endnu ikke har fået taget hul på arbejdet med at skabe persondataretlig compliance, oplever ofte, at det er en uoverskuelig opgave. Bech-Bruun har udviklet et særligt persondata pre-audit-produkt til dataansvarlige virksomheder og offentlige myndigheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
01/02/2024
Persondata
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted