Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed

Bech Bruun
12/02/2016
Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed
Datatilsynet har oprettet en ny tilsynsenhed. Tilsynsenheden vil i fremtiden stå for alle Datatilsynets planlagte tilsyn. I 2016 betyder det 50 planlagte tilsyn ved 30 offentlige myndigheder og 20 private databehandlere.

Den 2. februar 2016 offentliggjorde Datatilsynet, at de opretter en ny tilsynsenhed. Tilsynsenhedens opgave er at gennemføre alle Datatilsynets planlagte tilsyn samt have ansvaret for det løbende tilsyn vedrørende brud på persondatalovens sikkerhedskrav.


Planlagte tilsyn i 2016


I 2016 vil tilsynsenheden fokusere på udvalgte emner hos 50 offentlige og private dataansvarlige. Emnerne udvælges på baggrund af Datatilsynets tilsynsstrategi for 2016-2018 og vil især have fokus på den konkrete behandling af personoplysninger. Det gælder behandlinger, der på grund af deres omfang eller formål kan indebære en særlig risiko for krænkelse af de registrerede samt behandlinger, der involverer brug af ny teknologi.

Hos de offentlige myndigheder vil der ved de 30 tilsyn være fokus på kontrol af emner som uddybende sikkerhedsregler, myndighedens eget tilsyn, databehandleraftaler og myndighedens egenkontrol med databehandlere.

Hos de private dataansvarlige vil der ved de 20 tilsyn være fokus på kontrol af emner som iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler og virksomhedens egenkontrol med databehandlere.


Bech-Bruun kommentar


Det nye tiltag kan tolkes som én af Datatilsynets bestræbelser på at blive en mere aktiv og udadvendt tilsynsvirksomhed, som der i øvrigt er lagt op til i den nye persondataforordning.

Myndigheder og private virksomheder, som endnu ikke har fået taget hul på arbejdet med at skabe persondataretlig compliance, oplever ofte, at det er en uoverskuelig opgave. Bech-Bruun har udviklet et særligt persondata pre-audit-produkt til dataansvarlige virksomheder og offentlige myndigheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannelsesjurist søges til Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Funktionsleder til Indkøb og Jura
Specialanklager til Københavns Politi – Enheden for Specielle sager, advokatur Økonomisk kriminalitet
Fuldmægtig til privatret til vores kontor i Aarhus/Silkeborg
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted