Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed

Bech Bruun
12/02/2016
Datatilsynet har oprettet ny tilsynsmyndighed
Bech Bruun logo
Datatilsynet har oprettet en ny tilsynsenhed. Tilsynsenheden vil i fremtiden stå for alle Datatilsynets planlagte tilsyn. I 2016 betyder det 50 planlagte tilsyn ved 30 offentlige myndigheder og 20 private databehandlere.

Den 2. februar 2016 offentliggjorde Datatilsynet, at de opretter en ny tilsynsenhed. Tilsynsenhedens opgave er at gennemføre alle Datatilsynets planlagte tilsyn samt have ansvaret for det løbende tilsyn vedrørende brud på persondatalovens sikkerhedskrav.


Planlagte tilsyn i 2016


I 2016 vil tilsynsenheden fokusere på udvalgte emner hos 50 offentlige og private dataansvarlige. Emnerne udvælges på baggrund af Datatilsynets tilsynsstrategi for 2016-2018 og vil især have fokus på den konkrete behandling af personoplysninger. Det gælder behandlinger, der på grund af deres omfang eller formål kan indebære en særlig risiko for krænkelse af de registrerede samt behandlinger, der involverer brug af ny teknologi.

Hos de offentlige myndigheder vil der ved de 30 tilsyn være fokus på kontrol af emner som uddybende sikkerhedsregler, myndighedens eget tilsyn, databehandleraftaler og myndighedens egenkontrol med databehandlere.

Hos de private dataansvarlige vil der ved de 20 tilsyn være fokus på kontrol af emner som iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler og virksomhedens egenkontrol med databehandlere.


Bech-Bruun kommentar


Det nye tiltag kan tolkes som én af Datatilsynets bestræbelser på at blive en mere aktiv og udadvendt tilsynsvirksomhed, som der i øvrigt er lagt op til i den nye persondataforordning.

Myndigheder og private virksomheder, som endnu ikke har fået taget hul på arbejdet med at skabe persondataretlig compliance, oplever ofte, at det er en uoverskuelig opgave. Bech-Bruun har udviklet et særligt persondata pre-audit-produkt til dataansvarlige virksomheder og offentlige myndigheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannet jurist (gerne nyuddannet) til Københavns Universitetets Rektorsekretariat
Vil du løse HR-juridiske opgaver i et ministerium, der arbejder med grøn omstilling?
Jurist til skadeafdeling
DR Koncernindkøb søger to dygtige konsulenter til udbud og strategisk indkøb
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
05/11/2021
Persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
04/11/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted