Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste

Kromann Reumert
05/12/2018
270
Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har offentliggjort et udkast til en liste over, hvilke situationer den dataansvarlige altid skal udarbejde konsekvensanalyser.

I Kromann Reumerts seneste nyhedsbrev fremgik det, at Det Europæiske Databeskyttelsesråd ("EDPB" --tidligere Artikel 29-gruppen) har afgivet sine første udtalelser om 22 andre EU-landes udkast til konsekvensanalyse-lister. Denne liste omhandler ikke liste fra det danske Datatilsyn.

Læs Kromann Reumerts nyhed om Det Europæiske Databeskyttelsesråds første udtalelser om konsekvens analyser.

Af det netop offentliggjorte udkast til liste fra det danske Datatilsyn fremgår, at der altid skal udarbejdes en konsekvensanalyse, når en af nedenstående behandlingsaktiviteter foretages, og et af Artikel 29-gruppens kriterier angivet i gruppens retningslinjer samtidig er opfyldt (link til Artikel 29-gruppens retningslinjer her):

  • Behandling af biometrisk data med det formål at identificere en fysisk person

  • Behandling af genetisk data

  • Behandling af lokalitetsdata

  • Behandling ved brug af innovativ teknologi


Disse former for behandling er også nævnt i flere af de andre landes udkast til konsekvensanalyse-lister som medtaget i EDPB oversigten.

Læs EDPB's udtalelser om listerne.

I Datatilsynets liste er desuden oplistet fire yderligere situationer, hvor der ifølge Datatilsynet altid skal foretages en konsekvensanalyse. Disse fire situationer er ikke nævnt i de andre EU-landes konsekvensanalyse-lister. Det vedrører følgende:

  • Behandling, der leder til en beslutning om et individs adgang eller ret til et produkt, service, mulighed eller fordel, som er baseret på en form for automatiseret beslutningsproces (herunder profiling).

  • Behandling inklusiv profiling af individer på en større skala, som defineret i artikel 29-gruppens retningslinjer (WP 248 rev. 01).

  • Behandling af sårbare/udsatte individers personoplysninger eller på behandling af specielle kategorier af personoplysninger, der benytter profiling eller anden automatiseret beslutningsproces.

  • Behandling, hvor et brud på persondatasikkerheden kunne have en direkte effekt på individers fysiske helbred eller sikkerhed.


Det forventes, at Datatilsynets liste vil blive behandlet på EDPB's møde den 4.-5. december 2018.

Læs Datatilsynets liste.

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 46.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted