Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste

Kromann Reumert
05/12/2018
Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har offentliggjort et udkast til en liste over, hvilke situationer den dataansvarlige altid skal udarbejde konsekvensanalyser.

I Kromann Reumerts seneste nyhedsbrev fremgik det, at Det Europæiske Databeskyttelsesråd ("EDPB" --tidligere Artikel 29-gruppen) har afgivet sine første udtalelser om 22 andre EU-landes udkast til konsekvensanalyse-lister. Denne liste omhandler ikke liste fra det danske Datatilsyn.

Læs Kromann Reumerts nyhed om Det Europæiske Databeskyttelsesråds første udtalelser om konsekvens analyser.

Af det netop offentliggjorte udkast til liste fra det danske Datatilsyn fremgår, at der altid skal udarbejdes en konsekvensanalyse, når en af nedenstående behandlingsaktiviteter foretages, og et af Artikel 29-gruppens kriterier angivet i gruppens retningslinjer samtidig er opfyldt (link til Artikel 29-gruppens retningslinjer her):

  • Behandling af biometrisk data med det formål at identificere en fysisk person

  • Behandling af genetisk data

  • Behandling af lokalitetsdata

  • Behandling ved brug af innovativ teknologi


Disse former for behandling er også nævnt i flere af de andre landes udkast til konsekvensanalyse-lister som medtaget i EDPB oversigten.

Læs EDPB's udtalelser om listerne.

I Datatilsynets liste er desuden oplistet fire yderligere situationer, hvor der ifølge Datatilsynet altid skal foretages en konsekvensanalyse. Disse fire situationer er ikke nævnt i de andre EU-landes konsekvensanalyse-lister. Det vedrører følgende:

  • Behandling, der leder til en beslutning om et individs adgang eller ret til et produkt, service, mulighed eller fordel, som er baseret på en form for automatiseret beslutningsproces (herunder profiling).

  • Behandling inklusiv profiling af individer på en større skala, som defineret i artikel 29-gruppens retningslinjer (WP 248 rev. 01).

  • Behandling af sårbare/udsatte individers personoplysninger eller på behandling af specielle kategorier af personoplysninger, der benytter profiling eller anden automatiseret beslutningsproces.

  • Behandling, hvor et brud på persondatasikkerheden kunne have en direkte effekt på individers fysiske helbred eller sikkerhed.


Det forventes, at Datatilsynets liste vil blive behandlet på EDPB's møde den 4.-5. december 2018.

Læs Datatilsynets liste.

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
AI-forordningen og højrisikosystemerne
AI-forordningen og højrisikosystemerne
09/07/2021
Persondata, EU-ret
Hvor længe må du opbevare personoplysninger fra en rekrutteringsproces?
Hvor længe må du opbevare personoplysninger fra en rekrutteringsproces?
06/07/2021
Persondata
Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller
Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller
02/07/2021
Persondata
Forslaget til AI-forordning og forholdet til GDPR
Forslaget til AI-forordning og forholdet til GDPR
25/06/2021
Persondata
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
14/06/2021
Persondata
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted