Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste

Kromann Reumert
05/12/2018
Data­tilsynet har offent­lig­gjort udkast til kon­sekvens­analyse-liste
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har offentliggjort et udkast til en liste over, hvilke situationer den dataansvarlige altid skal udarbejde konsekvensanalyser.

I Kromann Reumerts seneste nyhedsbrev fremgik det, at Det Europæiske Databeskyttelsesråd ("EDPB" --tidligere Artikel 29-gruppen) har afgivet sine første udtalelser om 22 andre EU-landes udkast til konsekvensanalyse-lister. Denne liste omhandler ikke liste fra det danske Datatilsyn.

Læs Kromann Reumerts nyhed om Det Europæiske Databeskyttelsesråds første udtalelser om konsekvens analyser.

Af det netop offentliggjorte udkast til liste fra det danske Datatilsyn fremgår, at der altid skal udarbejdes en konsekvensanalyse, når en af nedenstående behandlingsaktiviteter foretages, og et af Artikel 29-gruppens kriterier angivet i gruppens retningslinjer samtidig er opfyldt (link til Artikel 29-gruppens retningslinjer her):

  • Behandling af biometrisk data med det formål at identificere en fysisk person

  • Behandling af genetisk data

  • Behandling af lokalitetsdata

  • Behandling ved brug af innovativ teknologi


Disse former for behandling er også nævnt i flere af de andre landes udkast til konsekvensanalyse-lister som medtaget i EDPB oversigten.

Læs EDPB's udtalelser om listerne.

I Datatilsynets liste er desuden oplistet fire yderligere situationer, hvor der ifølge Datatilsynet altid skal foretages en konsekvensanalyse. Disse fire situationer er ikke nævnt i de andre EU-landes konsekvensanalyse-lister. Det vedrører følgende:

  • Behandling, der leder til en beslutning om et individs adgang eller ret til et produkt, service, mulighed eller fordel, som er baseret på en form for automatiseret beslutningsproces (herunder profiling).

  • Behandling inklusiv profiling af individer på en større skala, som defineret i artikel 29-gruppens retningslinjer (WP 248 rev. 01).

  • Behandling af sårbare/udsatte individers personoplysninger eller på behandling af specielle kategorier af personoplysninger, der benytter profiling eller anden automatiseret beslutningsproces.

  • Behandling, hvor et brud på persondatasikkerheden kunne have en direkte effekt på individers fysiske helbred eller sikkerhed.


Det forventes, at Datatilsynets liste vil blive behandlet på EDPB's møde den 4.-5. december 2018.

Læs Datatilsynets liste.

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted