Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Data­beskyttelses­lov forsinkes af spørgsmål om det offentliges brug af person­oplysninger

Kromann Reumert
20/03/2018
Data­beskyttelses­lov forsinkes af spørgsmål om det offentliges brug af person­oplysninger
Justitsministeriet fremlagde i efteråret 2017 lovforslag om supplerende regler til databeskyttelsesforordningen. De supplerende regler er endnu ikke vedtaget, hvilket blandt andet skyldes de mange spørgsmål om det offentliges brug af personoplysninger.

Databeskyttelsesforordningen træder i kraft den 25. maj 2018 og gælder herefter umiddelbart og direkte i EU's medlemslande. Det særlige ved databeskyttelsesforordningen er, at den rummer forholdsvis mange muligheder for, at medlemslandene kan fastsætte egne regler på specifikke områder.


Det offentliges brug af personoplysninger


Derfor fremlagde Justitsministeriet i efteråret 2017 "Forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger" – med andre ord: Det offentliges brug af borgeres personoplysninger.

Lovforslaget har i skrivende stund endnu ikke gennemgået  andenbehandlingen i Folketinget. Justitsministeren har fået mange spørgsmål fra medlemmer af Folketinget og forskellige organisationer, og et af de spørgsmål, som fylder meget, er om lovforslagets § 5, stk. 3. Her handler debatten om, hvorvidt det bør være tilladt, at myndighederne, i videre grad end under den nugældende persondatalov, må bruge personoplysninger til andre formål, end de oprindeligt var indsamlet til.


Effektiv forvaltning vs. borgernes retssikkerhed


Sat på spidsen er det hensynet til en effektiv forvaltning over for hensynet til borgernes datasikkerhed, som skal afvejes i forbindelse med den endelige udformning af lovforslagets § 5.

Der er endnu ingen officielle meddelelser om, hvornår lovforslaget vedtages i endelig form, men ifølge de seneste forlydender forventes lovforslaget at blive vedtaget i april.

Vi følger naturligvis løbende op på lovforslaget og ser frem til, at det endelige resultat foreligger.

Følg vedtagelsesprocessen på Folketingets hjemmeside.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted