Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Data­beskyttelses­lov forsinkes af spørgsmål om det offentliges brug af person­oplysninger

Kromann Reumert
20/03/2018
Data­beskyttelses­lov forsinkes af spørgsmål om det offentliges brug af person­oplysninger
Kromann Reumert logo
Justitsministeriet fremlagde i efteråret 2017 lovforslag om supplerende regler til databeskyttelsesforordningen. De supplerende regler er endnu ikke vedtaget, hvilket blandt andet skyldes de mange spørgsmål om det offentliges brug af personoplysninger.

Databeskyttelsesforordningen træder i kraft den 25. maj 2018 og gælder herefter umiddelbart og direkte i EU's medlemslande. Det særlige ved databeskyttelsesforordningen er, at den rummer forholdsvis mange muligheder for, at medlemslandene kan fastsætte egne regler på specifikke områder.


Det offentliges brug af personoplysninger


Derfor fremlagde Justitsministeriet i efteråret 2017 "Forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger" – med andre ord: Det offentliges brug af borgeres personoplysninger.

Lovforslaget har i skrivende stund endnu ikke gennemgået  andenbehandlingen i Folketinget. Justitsministeren har fået mange spørgsmål fra medlemmer af Folketinget og forskellige organisationer, og et af de spørgsmål, som fylder meget, er om lovforslagets § 5, stk. 3. Her handler debatten om, hvorvidt det bør være tilladt, at myndighederne, i videre grad end under den nugældende persondatalov, må bruge personoplysninger til andre formål, end de oprindeligt var indsamlet til.


Effektiv forvaltning vs. borgernes retssikkerhed


Sat på spidsen er det hensynet til en effektiv forvaltning over for hensynet til borgernes datasikkerhed, som skal afvejes i forbindelse med den endelige udformning af lovforslagets § 5.

Der er endnu ingen officielle meddelelser om, hvornår lovforslaget vedtages i endelig form, men ifølge de seneste forlydender forventes lovforslaget at blive vedtaget i april.

Vi følger naturligvis løbende op på lovforslaget og ser frem til, at det endelige resultat foreligger.

Følg vedtagelsesprocessen på Folketingets hjemmeside.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
24/02/2021
Persondata
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
17/02/2021
Persondata, Compliance, Retssager og voldgift
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
04/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted