Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

COVID-19: Yderligere tiltag på skatte­området

Kromann Reumert
10/03/2021
COVID-19: Yderligere tiltag på skatte­området
Kromann Reumert logo
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en ny lov, som skal sikre virksomheder en øget likviditet på i alt 170 mia. kr. Der er tale om udvidelser af eksisterende COVID-19-ordninger. I denne nyhed dykker vi ned i den nye lov og dens betydning.

COVID-19 påvirker fortsat danske virksomheders likviditet. Folketinget har derfor for nylig vedtaget en ny lov på skatteområdet med det formål at hjælpe danske virksomheder gennem krisen.


Dertil kommer, at de allerede gennemførte udskydelser af betalingsfrister medfører dobbeltbetalinger for A-skat mv. Uden de nye tiltag ville virksomhederne således opleve et betydeligt pres på likviditeten.


På den baggrund har Folketinget vedtaget L 166. Loven indeholder i alt fire tiltag:


  • Udskydelse af betalingsfristen for A-skat og AM-bidrag i maj 2021
  • Udvidelse af A-skattelåneordningen
  • Udvidelse af momslåneordningen for SMV'er
  • Forlængelse af forhøjelsen af loftet på skattekontoen.
 

Udskydelse af betalingsfristen for A-skat og AM-bidrag i maj 2021


Som følge af de tidligere udskydelser af betalingsfristerne for eksempelvis indeholdt A-skat har virksomhederne en dobbeltbetaling af A-skat i maj 2021. Virksomhederne skal altså både indbetale A-skat for oktober 2020 (hvor indbetalingsfristen er udskudt til maj 2021) samt A-skat for april/maj efter de almindelige frister.


For at undgå en dobbeltbetaling af A-skat og andre betalinger er den ordinære betalingsfrist for A-skat i maj 2021 derfor udskudt med 4 ½ måned for alle virksomheder. Dermed bliver sidste rettidige betalingsdag for den ordinære A-skattebetaling for maj 2021 den 27. september 2021 for små virksomheder og den 15. oktober 2021 for store virksomheder.


Udvidelse af A-skattelåneordningen

Som beskrevet i denne nyhed fremsatte skatteministeren i december 2020 et forslag om en låneordning, der giver små og mellemstore virksomheder mulighed for at få rentefrie lån svarende til betalingen af A-skat mv. i januar 2021. Ordningen blev vedtaget den 26. januar 2021.


Med den nye lov udvides den ovennævnte A-skattelåneordning, så betalingerne af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag i februar og marts 2021 ligeledes omfattes af ordningen.

Derudover vil store virksomheder, der ikke tidligere var omfattet, også få mulighed for at anmode om lån for betalingerne i februar og marts 2021.


Der vil kunne anmodes om lån i perioden fra den 8. marts 2021 til den 8. april 2021 for lån vedrørende februarbetalingen og i perioden fra den 9. april 2021 til den 7. maj 2021 for lån vedrørende martsbetalingen.


Fristen for tilbagebetaling af de nye A-skattelån bliver henholdsvis den 1. april 2022 og den 1. juni 2022


Udvidelse af momslåneordningen for SMV'er

Vi har i denne og i denne nyhed beskrevet den låneordning, hvor små og mellemstore virksomheder efter anmodning kunne få udbetalt et beløb svarende til angivet moms eller lønsumsafgift.


Med den nye lov kommer momslåneordningen til at omfatte den moms, som små og mellemstore virksomheder skal angive og betale senest den 1. marts 2021. Små virksomheder vil således efter anmodning kunne få udbetalt et beløb svarende til deres rettidige angivne momstilsvar for første og andet halvår 2020, mens mellemstore virksomheder vil kunne få udbetalt et beløb svarende til deres rettidige angivne momstilsvar for tredje og fjerde kvartal 2020.


Der vil kunne anmodes om lånene i perioden fra den 17. marts 2021 til den 14. april 2021. Beløbet udbetales som et rentefrit lån, der skal tilbagebetales senest den 1. februar 2022.


Forlængelse af forhøjelsen af loftet på skattekontoen

Loftet over en kreditsaldo på skattekontoen er tidligere hævet til 100 mia. kr., hvilket vi har skrevet om i denne nyhed.


Som følge af de ovennævnte udvidelser af låneordningerne vedrørende A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms forlænges perioden med forhøjelsen af beløbsgrænsen for skattekontoen til og med den 1. juni 2022. Dermed tilgodeses de virksomheder, der ønsker at tilbagebetale lån inden sidste rettidige betalingsdag, idet virksomhederne undgår at få udbetalt beløbet fra skattekontoen som en kreditsaldo med eventuelle negative bankrenter til følge.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Der kan særligt være en fordel ved at handle ejendomme inden den 1. januar 2024. Det kommer vi bl.a. nærmere ind på i denne episode.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
Lovforslag om revideret liste om ikke-samarbejdsvillige skattejurisdiktioner sendt i høring
30/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret, EU-ret
Befordringsfradrag og skattefri kørselsgodtgørelse i 2024
Befordringsfradrag og skattefri kørselsgodtgørelse i 2024
24/11/2023
Skatte- og afgiftsret
Implementering af CSRD i dansk ret
Implementering af CSRD i dansk ret
24/11/2023
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Øvrige
Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
Investorfradrag for private investorer: Investeringer i unoterede selskaber
28/11/2023
Skatte- og afgiftsret, Selskabsret
Næringsejendomme og cirkulæreværdien
Næringsejendomme og cirkulæreværdien
01/12/2023
Skatte- og afgiftsret
Energibeskatning og overskudsvarme fra pyrolyse
Energibeskatning og overskudsvarme fra pyrolyse
30/11/2023
Energi og forsyning, Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted