Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR

Bech Bruun
09/02/2016
Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR
Artikel 29-gruppen har i dag udtalt, at overførsel af personoplysninger til tredjelande indtil videre stadig er muligt ved brug af Kommissionens standardkontrakter og Binding Corporate Rules (”BCR”).

De europæiske databeskyttelsesmyndigheder, herunder det danske datatilsyn, har i dag afholdt møde i Bruxelles i den såkaldte Artikel 29-gruppe. På mødet skulle gruppen blandt andet følge op på udtalelsen af den 16. oktober 2015, hvori gruppen meddelte, at den ville undersøge konsekvenserne af EU-Domstolens dom af den 6. oktober 2015 (også kendt som ”Screms”-dommen) for Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.

Man har tidligere formodet, at Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler ville blive de facto ugyldiggjort efter dagens møde.

Dette blev ikke tilfældet. I stedet udtalte  gruppen i dag, at konsekvenserne af Kommissionens ”Privacy Shield”, som Kommissionen præsenterede kort forinden mødet, skal analyseres grundigt, før end at gruppen kan udtale sig om Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler. Gruppen gjorde det samtidig klart,  at disse indtil videre stadig kan benyttes.

Gruppen vil mødes igen slut marts eller start april, hvor den forventes at udtale sig om Privacy Shield og gyldigheden af Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.


  • Læs Artikel 29-gruppens udtalelse her

  • Læs om Privacy Shield her




[layerslider id="63"]




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Artikler, der kunne være relevante for dig
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
01/03/2024
Persondata, Compliance, IT- og telekommunikation
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted