Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR

Bech Bruun
09/02/2016
Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR
Bech Bruun logo
Artikel 29-gruppen har i dag udtalt, at overførsel af personoplysninger til tredjelande indtil videre stadig er muligt ved brug af Kommissionens standardkontrakter og Binding Corporate Rules (”BCR”).

De europæiske databeskyttelsesmyndigheder, herunder det danske datatilsyn, har i dag afholdt møde i Bruxelles i den såkaldte Artikel 29-gruppe. På mødet skulle gruppen blandt andet følge op på udtalelsen af den 16. oktober 2015, hvori gruppen meddelte, at den ville undersøge konsekvenserne af EU-Domstolens dom af den 6. oktober 2015 (også kendt som ”Screms”-dommen) for Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.

Man har tidligere formodet, at Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler ville blive de facto ugyldiggjort efter dagens møde.

Dette blev ikke tilfældet. I stedet udtalte  gruppen i dag, at konsekvenserne af Kommissionens ”Privacy Shield”, som Kommissionen præsenterede kort forinden mødet, skal analyseres grundigt, før end at gruppen kan udtale sig om Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler. Gruppen gjorde det samtidig klart,  at disse indtil videre stadig kan benyttes.

Gruppen vil mødes igen slut marts eller start april, hvor den forventes at udtale sig om Privacy Shield og gyldigheden af Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.


  • Læs Artikel 29-gruppens udtalelse her

  • Læs om Privacy Shield her




[layerslider id="63"]




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted