Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR

Bech Bruun
09/02/2016
163
Brug af Kommissionens standardkontrakter og BCR
Bech Bruun logo
Artikel 29-gruppen har i dag udtalt, at overførsel af personoplysninger til tredjelande indtil videre stadig er muligt ved brug af Kommissionens standardkontrakter og Binding Corporate Rules (”BCR”).

De europæiske databeskyttelsesmyndigheder, herunder det danske datatilsyn, har i dag afholdt møde i Bruxelles i den såkaldte Artikel 29-gruppe. På mødet skulle gruppen blandt andet følge op på udtalelsen af den 16. oktober 2015, hvori gruppen meddelte, at den ville undersøge konsekvenserne af EU-Domstolens dom af den 6. oktober 2015 (også kendt som ”Screms”-dommen) for Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.

Man har tidligere formodet, at Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler ville blive de facto ugyldiggjort efter dagens møde.

Dette blev ikke tilfældet. I stedet udtalte  gruppen i dag, at konsekvenserne af Kommissionens ”Privacy Shield”, som Kommissionen præsenterede kort forinden mødet, skal analyseres grundigt, før end at gruppen kan udtale sig om Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler. Gruppen gjorde det samtidig klart,  at disse indtil videre stadig kan benyttes.

Gruppen vil mødes igen slut marts eller start april, hvor den forventes at udtale sig om Privacy Shield og gyldigheden af Kommissionens standardkontrakter og BCR-aftaler.


  • Læs Artikel 29-gruppens udtalelse her

  • Læs om Privacy Shield her




[layerslider id="63"]




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 55.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
I går
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted