Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Brug af købsdata: Ny praksis fra Forbruger­ombudsmanden

Kromann Reumert
25/01/2016
187
Brug af købsdata: Ny praksis fra Forbruger­ombudsmanden
Kromann Reumert logo
Forbrugerombudsmanden har i dag udtalt, at det ikke kun er banker og andre udbydere af betalingstjenester, som ikke må indsamle oplysninger om deres kunders forbrugsmønstre til brug for eksempelvis markedsføring og videresalg. Forbuddet gælder ifølge Forbrugerombudsmanden også detailbutikker, dagligvarekæder og andre virksomheder.

Efter betalingstjenestelovens § 85, stk. 3 må betalerens udbyder (banker og andre udbydere af betalingstjenester) ikke behandle oplysninger om, hvor kunder har brugt deres betalingskort, og hvad de har købt. Forbrugerombudsmanden har tidligere været af den opfattelse, at forbuddet ikke omfatter andre virksomheder, men har nu ændret opfattelse, hvilket begrundes med en række henvendelser om spørgsmålet til Forbrugerombudsmanden samt den generelle udvikling på området.

Formålet med forbuddet er at undgå, at kundernes betalingsoplysninger bliver brugt til bl.a. målrettet markedsføring og dannelse af forbrugsprofiler. Reglerne kan ikke fraviges ved aftale i forbrugerforhold, hvorimod dette er muligt i erhvervsforhold. I visse situationer er det dog tilladt at indhente de nævnte oplysninger, herunder hvis det er nødvendigt for at gennemføre transaktionen eller en funktion, som der er knyttet til betalingskortet.

Afhængig af hvordan et loyalitetskoncept er udformet, er det muligt, at forbuddet ikke gælder disse koncepter, herunder hvis loyalitetskonceptet er tilstrækkeligt adskilt fra betalingsfunktionen på betalingskortet.

Læs Forbrugerombudsmandens pressemeddelelser her og her.



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 55.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
I går
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted