Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen: Vejledninger om dataportabilitet, DPO’er og ledende tilsynsmyndighed

Bird & Bird
29/12/2016
230
Artikel 29-gruppen: Vejledninger om dataportabilitet, DPO’er og ledende tilsynsmyndighed
Bird & Bird logo
Artikel 29-gruppen har den 16. december 2016 offentliggjort tre foreløbige vejledninger, som alle omhandler nogle af de mere omdiskuterede bestemmelser i den kommende persondataforordning. Vejledningerne er offentliggjort med henblik på, at interessenter kan komme med forslag til rettelse og tilføjelser. En mulighed som med al sandsynlighed vil blive brugt flittigt indtil endelig offentliggørelse af vejledningerne ultimo januar 2017.

Vejledningerne er bygget op som en uddybende FAQ, som skal afklare nogle af de spørgsmål, som hyppigst er blevet stillet i relation til emnerne: dataportabilitet, Data Protection Officers og hvordan man fastlægger den 'ledende tilsynsmyndighed', når en virksomhed, som behandler persondata, er etableret og/eller udøver virksomhed i flere forskellige medlemsstater.

Eksempelvis søger vejledningen om dataportabilitet at kaste lys over formuleringen "personoplysninger… som vedkommende har givet til en dataansvarlig". Der har siden offentliggørelse af teksten været tvivl om, hvad der menes med "give"; om det skal forstås "aktivt", således det kun er oplysninger, som den registrerede aktivt har givet den dataansvarlige, fx ved at indtaste navn, adresse, e-mail og kortoplysninger i forbindelse med et køb, eller om det ligeledes skal forstås "passivt", dvs. oplysninger, som den dataansvarlige selv har indsamlet i forbindelse med den registreredes brug af en enhed eller tjeneste, fx registrering over hvilke musiknumre, den registrerede har hørt via den dataansvarliges musiktjeneste, eller hvilke bøger, den registrerede har købt via en netbutik. Det umiddelbare svar ifølge vejledningen er, at det skal forstås på begge måder, men det er ikke helt entydigt.

Vejledningen om DPO'er er ligeledes kærkommen for de virksomheder, hvor DPO'er fremover bliver relevante. Vejledningen omhandler bl.a. problemstillingen omkring DPO'ens uafhængighed, og hvordan man sikrer, at der ikke opstår interessekonflikter, hvis DPO'en også varetager andre funktioner i virksomheden. Vejledningen kaster desuden lys over begrebet "kerneaktivitet", som er essentielt, når man skal afgøre, om man er forpligtet til at have en DPO – dette gøres bl.a. ved hjælp af eksempler og lister over de hensyn, som myndighederne vil lægge vægt på ved afgørelsen.

Den sidste vejledning om den ledende tilsynsmyndighed beskæftiger sig særligt med begrebet "hovedvirksomhed" og eksemplificerer begrebet gennem forskellige selskabs- og koncernstrukturer.

Vi følger op, når vejledningerne offentliggøres i endelig udgave.

 

 



 

[layerslider id="63"]

 




 




 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 33.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted