Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen påpeger flere foruroligende mangler ved Privacy Shield-aftalen end EU-Kommissionen

Kromann Reumert
20/12/2017
186
Artikel 29-gruppen påpeger flere foruroligende mangler ved Privacy Shield-aftalen end EU-Kommissionen
Kromann Reumert logo
Som man kunne læse i vores nyhed fra oktober 2017, havde EU-Kommissionen på daværende tidspunkt netop offentliggjort konklusionerne af deres årlige gennemgang af Privacy Shield-aftalen om overførsel af persondata til USA. Nu har Artikel 29-gruppen også gennemgået Privacy Shield-aftalen. Resultatet er dog væsentligt anderledes end det resultat, EU-kommissionen nåede frem til.


EU-Kommissionens resultat


Den 18. oktober 2017 offentliggjorde EU-Kommissionen den første årlige evalueringsrapport af Privacy Shield-aftalen.  Rapportens indhold var og er hovedsagligt udtryk for EU-Kommissionens vurdering af implementeringen og håndhævelsen af Privacy Shield-aftalen gennem aftalens første leveår.

Generelt er det konkluderet i rapporten, at Privacy Shield-aftalen sikrer et tilfredsstillende niveau for databeskyttelse. EU-Kommissionen vurderer, at de amerikanske myndigheder har garanteret de nødvendige strukturer og procedurer for at sikre en korrekt implementering af aftalen. Samtidig blev det dog påpeget, at der på visse områder er plads til forbedring. Læs mere herom i vores  nyhed fra oktober.


Artikel 29-gruppens vurdering


Ifølge Artikel 29-gruppens gennemgang af Privacy Shield-aftalen lider aftalen på flere punkter af mangler, som svækker sikkerheden for de personer, hvis personoplysninger overføres til USA. Særligt fremhæver gruppen, at man fra USA's side akut mangler at få udpeget en uafhængig ombudsperson, som blandt andet kan tage stilling til henvendelser fra private borgere, hvis data er overført til USA. Herudover påpeger den, at USA skal gøre en større indsats for at få ansat de nødvendige personer i the Privacy and Civil Liberties Oversight Board.

Artikel 29-gruppen afslutter deres gennemgang af Privacy Shield-aftalen med at anføre, at disse mangler bør udbedres inden den 25. maj 2018. Hvis det ikke sker, vil medlemmer af Artikel 29-gruppen lægge sag an ved en national domstol i EU for at få gyldigheden af Privacy Shield-aftalen prøvet ved EU-Domstolen.

Læs Artikel 29-gruppens samlede gennemgang.
 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted