Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen påpeger flere foruroligende mangler ved Privacy Shield-aftalen end EU-Kommissionen

Kromann Reumert
20/12/2017
Artikel 29-gruppen påpeger flere foruroligende mangler ved Privacy Shield-aftalen end EU-Kommissionen
Kromann Reumert logo
Som man kunne læse i vores nyhed fra oktober 2017, havde EU-Kommissionen på daværende tidspunkt netop offentliggjort konklusionerne af deres årlige gennemgang af Privacy Shield-aftalen om overførsel af persondata til USA. Nu har Artikel 29-gruppen også gennemgået Privacy Shield-aftalen. Resultatet er dog væsentligt anderledes end det resultat, EU-kommissionen nåede frem til.


EU-Kommissionens resultat


Den 18. oktober 2017 offentliggjorde EU-Kommissionen den første årlige evalueringsrapport af Privacy Shield-aftalen.  Rapportens indhold var og er hovedsagligt udtryk for EU-Kommissionens vurdering af implementeringen og håndhævelsen af Privacy Shield-aftalen gennem aftalens første leveår.

Generelt er det konkluderet i rapporten, at Privacy Shield-aftalen sikrer et tilfredsstillende niveau for databeskyttelse. EU-Kommissionen vurderer, at de amerikanske myndigheder har garanteret de nødvendige strukturer og procedurer for at sikre en korrekt implementering af aftalen. Samtidig blev det dog påpeget, at der på visse områder er plads til forbedring. Læs mere herom i vores  nyhed fra oktober.


Artikel 29-gruppens vurdering


Ifølge Artikel 29-gruppens gennemgang af Privacy Shield-aftalen lider aftalen på flere punkter af mangler, som svækker sikkerheden for de personer, hvis personoplysninger overføres til USA. Særligt fremhæver gruppen, at man fra USA's side akut mangler at få udpeget en uafhængig ombudsperson, som blandt andet kan tage stilling til henvendelser fra private borgere, hvis data er overført til USA. Herudover påpeger den, at USA skal gøre en større indsats for at få ansat de nødvendige personer i the Privacy and Civil Liberties Oversight Board.

Artikel 29-gruppen afslutter deres gennemgang af Privacy Shield-aftalen med at anføre, at disse mangler bør udbedres inden den 25. maj 2018. Hvis det ikke sker, vil medlemmer af Artikel 29-gruppen lægge sag an ved en national domstol i EU for at få gyldigheden af Privacy Shield-aftalen prøvet ved EU-Domstolen.

Læs Artikel 29-gruppens samlede gennemgang.
 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted