Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017

Kromann Reumert
15/02/2017
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017
Kromann Reumert logo
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017 Artikel 29-gruppen har fremlagt en handlingsplan for det kommende år. Handlingsplanen omhandler i hovedtræk de emner, som Artikel 29-gruppen vil prioritere for 2017.

Artikel 29-gruppen – hvis primære formål er at sikre en tilstrækkelig beskyttelse af personoplysninger – vedtog den 3. januar 2017 en handlingsplan, hvor blandt andet følgende fokusområder fremgik:

For det første ønsker Artikel 29-gruppen at følge op på de tre vejledninger til databeskyttelsesforordningen, som blev udgivet i december 2016. Der var tale om vejledninger angående retten til dataportabilitet, databeskyttelsesrådgivere (DPO'er) og den ledende tilsynsmyndighed.

Læs nærmere om vejledningerne her.

For det andet vil fokus være på udarbejdelsen af tre nye vejledninger, som vil omhandle de områder i databeskyttelsesforordningen, der relaterer sig til samtykke, profilering og kravet om gennemsigtighed. Ifølge handlingsplanen vil de to første vejledninger udkomme i første halvår af 2017, mens den sidstnævnte vejledning vil udkomme i sidste halvår af 2017.

I 2017 vil Artikel 29-gruppen tillige prioritere løbende at få opdateret listen med de lande uden for EU, som anses for at yde et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for overførsel af persondata – de såkaldte sikre tredjelande.

Desuden afholder Artikel 29-gruppen den 5. og 6. april 2017 et såkaldt "Fablab", hvor de relevante interessenter kan komme med synspunkter og input til, hvad der ellers skal prioriteres i 2017 af Artikel 29-gruppen i forhold til fortolkningen af databeskyttelsesforordningen.

Se den samlede handlingsplan her.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted