Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017

Kromann Reumert
15/02/2017
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017
Kromann Reumert logo
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017 Artikel 29-gruppen har fremlagt en handlingsplan for det kommende år. Handlingsplanen omhandler i hovedtræk de emner, som Artikel 29-gruppen vil prioritere for 2017.

Artikel 29-gruppen – hvis primære formål er at sikre en tilstrækkelig beskyttelse af personoplysninger – vedtog den 3. januar 2017 en handlingsplan, hvor blandt andet følgende fokusområder fremgik:

For det første ønsker Artikel 29-gruppen at følge op på de tre vejledninger til databeskyttelsesforordningen, som blev udgivet i december 2016. Der var tale om vejledninger angående retten til dataportabilitet, databeskyttelsesrådgivere (DPO'er) og den ledende tilsynsmyndighed.

Læs nærmere om vejledningerne her.

For det andet vil fokus være på udarbejdelsen af tre nye vejledninger, som vil omhandle de områder i databeskyttelsesforordningen, der relaterer sig til samtykke, profilering og kravet om gennemsigtighed. Ifølge handlingsplanen vil de to første vejledninger udkomme i første halvår af 2017, mens den sidstnævnte vejledning vil udkomme i sidste halvår af 2017.

I 2017 vil Artikel 29-gruppen tillige prioritere løbende at få opdateret listen med de lande uden for EU, som anses for at yde et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for overførsel af persondata – de såkaldte sikre tredjelande.

Desuden afholder Artikel 29-gruppen den 5. og 6. april 2017 et såkaldt "Fablab", hvor de relevante interessenter kan komme med synspunkter og input til, hvad der ellers skal prioriteres i 2017 af Artikel 29-gruppen i forhold til fortolkningen af databeskyttelsesforordningen.

Se den samlede handlingsplan her.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted