Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017

Kromann Reumert
15/02/2017
142
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017
Kromann Reumert logo
Artikel 29-gruppen er klar med en handlingsplan for 2017 Artikel 29-gruppen har fremlagt en handlingsplan for det kommende år. Handlingsplanen omhandler i hovedtræk de emner, som Artikel 29-gruppen vil prioritere for 2017.

Artikel 29-gruppen – hvis primære formål er at sikre en tilstrækkelig beskyttelse af personoplysninger – vedtog den 3. januar 2017 en handlingsplan, hvor blandt andet følgende fokusområder fremgik:

For det første ønsker Artikel 29-gruppen at følge op på de tre vejledninger til databeskyttelsesforordningen, som blev udgivet i december 2016. Der var tale om vejledninger angående retten til dataportabilitet, databeskyttelsesrådgivere (DPO'er) og den ledende tilsynsmyndighed.

Læs nærmere om vejledningerne her.

For det andet vil fokus være på udarbejdelsen af tre nye vejledninger, som vil omhandle de områder i databeskyttelsesforordningen, der relaterer sig til samtykke, profilering og kravet om gennemsigtighed. Ifølge handlingsplanen vil de to første vejledninger udkomme i første halvår af 2017, mens den sidstnævnte vejledning vil udkomme i sidste halvår af 2017.

I 2017 vil Artikel 29-gruppen tillige prioritere løbende at få opdateret listen med de lande uden for EU, som anses for at yde et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for overførsel af persondata – de såkaldte sikre tredjelande.

Desuden afholder Artikel 29-gruppen den 5. og 6. april 2017 et såkaldt "Fablab", hvor de relevante interessenter kan komme med synspunkter og input til, hvad der ellers skal prioriteres i 2017 af Artikel 29-gruppen i forhold til fortolkningen af databeskyttelsesforordningen.

Se den samlede handlingsplan her.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted