Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Arbejdsgivers adgang til person­oplysninger om medarbejdere begrænses

Horten
10/12/2018
500
Arbejdsgivers adgang til person­oplysninger om medarbejdere begrænses
Horten logo




Folketinget har vedtaget en ændring til sygedagpengeloven og til lov om aktiv socialpolitik, som regulerer arbejdsgiverens adgang til de helbredsmæssige og lægelige oplysninger om den ansatte, der indgår i sager i kommunen eller i Ankestyrelsen.







Under sagsbehandlingen af sager om refusion af sygedagpenge eller ressourceforløbsydelse kan arbejdsgiveren være part i sagen. Højesteret fastslog i januar 2017, at det var berettiget, at en kommune havde videregivet helbredsmæssige oplysninger om en medarbejder til arbejdsgiveren, der var part i en sag om refusion af sygedagpenge. Lovændringen skal gøre op med den praksis.

 

Nyt udgangspunkt

De nye regler træder i kraft den 1. januar 2019. Derefter er det udgangspunktet, at arbejdsgiveren ikke skal have ret til at blive gjort bekendt med helbredsmæssige og lægelige oplysninger om lønmodtageren efter forvaltningslovens aktindsigtsregler, selv om arbejdsgiveren er part i den konkrete sag.

Arbejdsgiveren skal dog fortsat have ret til at blive gjort bekendt med oplysningerne, hvis de er af væsentlig betydning for, at arbejdsgiveren kan varetage sine økonomiske interesser i en sag om afslag på refusion, medmindre der findes afgørende hensyn til lønmodtagerens interesse i hemmeligholdelse af oplysningerne.

Samtidigt skal kommunen i hvert enkelt tilfælde vurdere, hvilke oplysninger, arbejdsgiveren må få udleveret, samt om afgørende hensyn taler imod, at arbejdsgiveren modtager oplysningerne. Det er således udelukkende de enkelte oplysninger, arbejdsgiveren må gøres bekendt med, og ikke den underliggende journal eller erklæring.

 






 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted