Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser

Kromann Reumert
19/04/2016
181
Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser
Kromann Reumert logo
Kommissæren for det tyske datatilsyn i Hamborg (HmbBfDI) annoncerede i slutningen af februar 2016, at tilsynet havde indledt tre sager mod unavngivne datterselskaber til amerikanske selskaber for ikke at overholde reglerne for lovlig overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Tilsynets granskning af selskaberne skal ses i lyset af, at Safe Harbor-ordningen mellem EU og USA blev erklæret ugyldig af EU-domstolen i sagen mellem den østrigske statsborger, Maximillian Schrems, og det irske datatilsyn. Derfor udgør Safe Harbor-ordningen ikke et gyldigt grundlag for overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Det tyske tilsyns granskning af virksomheder, der overfører personoplysninger fra EU/EØS til USA på utilstrækkeligt grundlag, kan ses som varsel for en handlekraft, der med rimelighed også må kunne forventes iværksat fra de forskellige datatilsyn i EU/EØS og derfor også i Danmark, hvor Datatilsynet tidligere har udtalt, at Safe Harbor-ordningen er ugyldig.

SÆRLIGT FOR DANSKE VIRKSOMHEDER

Det betyder, at virksomheder, der fortsat lader deres overførsel af personoplysninger til USA hvile på den ugyldige Safe Harbor-ordning, risikerer at komme i Datatilsynets søgelys.

Derfor er det oplagt, at virksomheder, der overfører data fra EU/EØS til USA, efterser deres juridiske grundlag for dataoverførslerne og i den forbindelse iagttager kravene til indgåelse af EU-Standard Contractual Model Clauses og Binding Corporate Rules.

EU-Kommissionen meddelte den 2. februar 2016, at Safe Harbor-ordningen vil blive erstattet med EU-USA Privacy Shield. Den nye ordningen er fortsat ikke godkendt. Kromann Reumert følger udviklingen.

Kromann Reumert har tidligere udsendt nyhedsbreve om EU-Domstolens afgørelse om Safe Harbor-ordningens ugyldighed med beskrivelser af dommens konsekvenser for danske virksomheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted