Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser

Kromann Reumert
19/04/2016
Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser
Kromann Reumert logo
Kommissæren for det tyske datatilsyn i Hamborg (HmbBfDI) annoncerede i slutningen af februar 2016, at tilsynet havde indledt tre sager mod unavngivne datterselskaber til amerikanske selskaber for ikke at overholde reglerne for lovlig overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Tilsynets granskning af selskaberne skal ses i lyset af, at Safe Harbor-ordningen mellem EU og USA blev erklæret ugyldig af EU-domstolen i sagen mellem den østrigske statsborger, Maximillian Schrems, og det irske datatilsyn. Derfor udgør Safe Harbor-ordningen ikke et gyldigt grundlag for overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Det tyske tilsyns granskning af virksomheder, der overfører personoplysninger fra EU/EØS til USA på utilstrækkeligt grundlag, kan ses som varsel for en handlekraft, der med rimelighed også må kunne forventes iværksat fra de forskellige datatilsyn i EU/EØS og derfor også i Danmark, hvor Datatilsynet tidligere har udtalt, at Safe Harbor-ordningen er ugyldig.

SÆRLIGT FOR DANSKE VIRKSOMHEDER

Det betyder, at virksomheder, der fortsat lader deres overførsel af personoplysninger til USA hvile på den ugyldige Safe Harbor-ordning, risikerer at komme i Datatilsynets søgelys.

Derfor er det oplagt, at virksomheder, der overfører data fra EU/EØS til USA, efterser deres juridiske grundlag for dataoverførslerne og i den forbindelse iagttager kravene til indgåelse af EU-Standard Contractual Model Clauses og Binding Corporate Rules.

EU-Kommissionen meddelte den 2. februar 2016, at Safe Harbor-ordningen vil blive erstattet med EU-USA Privacy Shield. Den nye ordningen er fortsat ikke godkendt. Kromann Reumert følger udviklingen.

Kromann Reumert har tidligere udsendt nyhedsbreve om EU-Domstolens afgørelse om Safe Harbor-ordningens ugyldighed med beskrivelser af dommens konsekvenser for danske virksomheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
I går
Compliance, Strafferet, Persondata, Finansiering og bankret
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
10/09/2021
Persondata
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
02/09/2021
Persondata
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
30/08/2021
Persondata
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
23/08/2021
Persondata
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
23/08/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted