Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser

Kromann Reumert
19/04/2016
Anvendelsen af ugyldige Safe Harbor-ordninger får konsekvenser
Kromann Reumert logo
Kommissæren for det tyske datatilsyn i Hamborg (HmbBfDI) annoncerede i slutningen af februar 2016, at tilsynet havde indledt tre sager mod unavngivne datterselskaber til amerikanske selskaber for ikke at overholde reglerne for lovlig overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Tilsynets granskning af selskaberne skal ses i lyset af, at Safe Harbor-ordningen mellem EU og USA blev erklæret ugyldig af EU-domstolen i sagen mellem den østrigske statsborger, Maximillian Schrems, og det irske datatilsyn. Derfor udgør Safe Harbor-ordningen ikke et gyldigt grundlag for overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

Det tyske tilsyns granskning af virksomheder, der overfører personoplysninger fra EU/EØS til USA på utilstrækkeligt grundlag, kan ses som varsel for en handlekraft, der med rimelighed også må kunne forventes iværksat fra de forskellige datatilsyn i EU/EØS og derfor også i Danmark, hvor Datatilsynet tidligere har udtalt, at Safe Harbor-ordningen er ugyldig.

SÆRLIGT FOR DANSKE VIRKSOMHEDER

Det betyder, at virksomheder, der fortsat lader deres overførsel af personoplysninger til USA hvile på den ugyldige Safe Harbor-ordning, risikerer at komme i Datatilsynets søgelys.

Derfor er det oplagt, at virksomheder, der overfører data fra EU/EØS til USA, efterser deres juridiske grundlag for dataoverførslerne og i den forbindelse iagttager kravene til indgåelse af EU-Standard Contractual Model Clauses og Binding Corporate Rules.

EU-Kommissionen meddelte den 2. februar 2016, at Safe Harbor-ordningen vil blive erstattet med EU-USA Privacy Shield. Den nye ordningen er fortsat ikke godkendt. Kromann Reumert følger udviklingen.

Kromann Reumert har tidligere udsendt nyhedsbreve om EU-Domstolens afgørelse om Safe Harbor-ordningens ugyldighed med beskrivelser af dommens konsekvenser for danske virksomheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
24/02/2021
Persondata
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
17/02/2021
Persondata, Compliance, Retssager og voldgift
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
04/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted