Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændring i reguleringen af investerings-rådgivere

Horten
20/06/2017
Ændring i reguleringen af investerings-rådgivere


Med ny lov overføres reguleringen af investeringsrådgivere fra lov om finansiel virksomhed til lov om finansielle rådgivere og boligkreditformidlere. Mens lovændringen medfører indskrænkninger i hvilke finansielle instrumenter, investeringsrådgivere må rådgive indenfor, må investeringsrådgivere som noget nyt nu modtage og formidle ordrer fra investorer.


Folketinget vedtog den 30. maj 2017 et lovforslag, som sætter strengere regler for rådgivning om visse typer af finansielle instrumenter, hvor der fremadrettet vil være krav om tilladelse som værdipapirhandler. Reguleringen af investeringsrådgivere flyttes, således at investeringsrådgivere fremadrettet ikke må rådgive om alle typer af finansielle instrumenter efter lov om finansiel virksomhed. Reglerne medfører, at investeringsrådgivere skal opnå fondsmæglertilladelse for at rådgive om visse derivater såsom swaps, optioner og FRA'er.

De nye regler indskrænker rådgivningsspektret for investeringsrådgivere til kun at være omsættelige værdipapirer og andele i institutter for kollektiv investering. Investeringsrådgivere må stadigvæk foretage almindelig investeringsrådgivning, herunder rådgivning til virksomheder vedrørende kapitalstruktur, men må ikke foretage porteføljepleje eller salg af finansielle instrumenter.


Formidling af ordrer


De nye regler åbner imidlertid op for, at investeringsrådgivere kan modtage investeringsordrer fra en kunde og formidle disse videre til en af kunden udpeget værdipapirhandler.

Investeringsrådgiverne skal fortsat registreres hos Finanstilsynet og vil være underlagt bestemmelserne om interessekonflikter og redelig forretningskik i lov om finansielle rådgivere og boligkreditformidlere.

Den udvidede mulighed for investeringsformidling danner grundlag for, at investeringsrådgivere kan tilbyde en mere komplet tjeneste til investoren.

Lovforslaget træder i kraft den 3. januar 2018, og Horten følger løbende udviklingen på området. Ved spørgsmål til reguleringen af investeringsrådgivere kan du kontakte Lars Lüneborg og Kristian Kaltoft Nielsen. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted