Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ændret praksis ved offentliggørelse af billeder på internettet

Bech Bruun
03/10/2019
604
Ændret praksis ved offentliggørelse af billeder på internettet
Bech Bruun logo
Datatilsynet ændrer sin praksis i forhold til offentliggørelse af billeder på internettet uden brug af samtykke. Konkret sker ændringen ved, at man ikke længere skal sondre mellem portræt- og situationsbilleder, men i stedet skal foretage en helhedsvurdering af, om billedet kan offentliggøres uden samtykke.

Efter Datatilsynets tidligere praksis har vurderingen af, om billeder af genkendelige personer kan offentliggøres på internettet, varieret alt efter, om der er tale om et situationsbillede eller et portrætbillede. Tommelfingerreglen har været, at offentliggørelse af portrætbilleder som udgangspunkt kræver samtykke. Omvendt har situationsbilleder i en række tilfælde kunnet offentliggøres uden samtykke.

Efter modtagelse af flere henvendelser vedrørende denne praksis har Datatilsynet taget sondringen mellem portrætbilleder og situationsbilleder op til overvejelse og har besluttet at ændre sin praksis.

Det vil fremadrettet være Datatilsynets opfattelse, at spørgsmålet, om der vil kunne offentliggøres et billede på internettet – uden samtykke fra den berørte person – vil bero på en helhedsvurdering af billedet og formålet med offentliggørelsen.

I forlængelse af nyheden om praksisændringen har Datatilsynet via tilsynets LinkedIn profil også informeret om, at udgangspunktet fortsat er, at billeder af ansatte på arbejde normalt ikke vil kunne offentliggøres uden samtykke. Teksten om offentliggørelse af medarbejderfotos, som fremgår på s. 30-31 i Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold er således fortsat gældende. Denne vejledning forventes i øvrigt opdateret primo 2020.

Datatilsynet har samtidigt med nyheden om praksisændringen opdateret sin informationstekst om billeder på internettet.


Bech-Bruuns kommentarer


Praksisændringen understreger, at den dataansvarlige altid skal tage konkret stilling til, om billeder af genkendelige personer kan offentliggøres. Er offentliggørelsen nødvendig for virksomhedens varetagelse af legitime interesser eller myndighedens udførelse af sine opgaver som myndighed? Og overstiges den dataansvarliges interesse i at offentliggøre billedet af hensyn til den eller de fysiske personer, som kan genkendes på billedet?

På medarbejderområdet må vi efter Datatilsynets LinkedIn opdatering lægge til grund, at det anførte i Datatilsynets ansættelsesretlige vejledning fortsat er gældende. Vejledningen indeholder følgende tilkendegivelser om billeder af ansatte:

”Portrætbilleder af de ansatte og billeder optaget af ansatte på arbejdet (situationsbilleder) vil som udgangspunkt ikke kunne offentliggøres uden den ansattes samtykke. Samtykket skal opfylde betingelserne i forordningens artikel 7 for et gyldigt samtykke. Arbejdsgiveren har derfor bl.a. pligt til at sikre, at samtykket er givet frivilligt. Der henvises til Datatilsynets og Justitsministeriets vejledning om samtykke, som er tilgængelig på tilsynets hjemmeside.

Tilsvarende gælder, hvis en arbejdsgiver bruger billeder af ansatte i materiale, der f.eks. anvendes til markedsføring.”

Ifølge Datatilsynet er udgangspunktet således fortsat, at billeder af ansatte på arbejde normalt ikke må offentliggøres uden samtykke.

Ud over hjemmel i form af samtykke eller andet retsgrundlag skal de dataansvarlige være opmærksomme på, at oplysningspligten og de registreredes øvrige rettigheder også gælder i forhold til de personer, der fremgår af et billede.

Ifølge Datatilsynet skal de dataansvarlige i almindelighed sørge for, at den eller de personer, der er på billedet, er vidende om, at du har tænkt dig at offentliggøre billedet på internettet, så de har mulighed for at reagere, f.eks. gøre indsigelse imod det.

Hvis en person, der fremgår af billedet, er utilfreds med offentliggørelsen, har vedkommende ret til at gøre indsigelse. Det kan ske, før billedet er blevet offentliggjort eller på et senere tidspunkt. Personen skal i så fald oplyse, hvilket billede der ønskes slettet og hvorfor. Her påpeger Datatilsynet, at hvis den eller de personer, der er på billedet, ikke ønsker at have billedet liggende på internettet, bør den dataansvarlige umiddelbart fjerne det.

 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 44.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted