Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Michael Gorm Madsen
Juridisk specialist

Michael Gorm Madsen

Advokat & Partner
Bird & Bird
København Ø
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Michael er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Michael har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Michael er specialist i persondata og er en af de få, der arbejdet med området i mere end 20 år. Michael kender derfor til alle de udfordringer der kan relateres til GDPR og er i stand til at rådgive inden for alle aspekter af databeskyttelsesretten. Læs mere om Michael nedenfor.
Baggrund

Michael er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1990 samt Master of International Law fra Bruxelles Universitet i 1995 og har indgående erfaring med at rådgive om alle aspekter af databeskyttelsesretten og e-privacy.


Erfaring

Michael er partner i det internationale advokatfirma Bird & Bird og ansvarlig for persondatateamet i Danmark. Han har været en del af Bird & Bird siden 2017 og har forinden arbejdet hos Lundgrens i 20 år, hvor han også var ansvarlig for persondatateamet.


Behovet for rådgivning om persondata er øget markant med EU Databeskyttelsesforordningen (GDPR). GDPR er et komplekst regelsæt – ikke blot at forstå, men også at overholde. Det kræver en pragmatisk tilgang, der er forankret i et dybt kendskab til lovgivningen. Det er Michaels fornemmeste opgave at forstå klienternes forretning og hjælpe dem med at finde de løsninger, der er rigtige for lige netop dem.


Som så mange andre ting i livet opstod Michaels passion for persondata som en tilfældighed. Et internationalt advokatfirma bad ham i år 2000 om at skrive et kapitel til en bog om den danske implementering af persondatadirektivet. Lige siden har Michael været grebet af persondatareglernes kompleksitet og udfordringer til en stadig forandret verden med teknologisk udvikling og nye muligheder.


Persondataret (GDPR) og e-privacy

Michael har stor erfaring med at rådgive klienter om alle aspekter af e-privacy og databeskyttelsesretten. Lige fra fulde GDPR compliance projekter med awareness og træning, etablering af behandlingsgrundlag, overholdelse af informationsforpligtelser, fastsættelse af passende procedurer, politikker og sikkerhedsforanstaltninger, til de daglige udfordringer med rettighedsanmodninger, sikkerhedsbrud, forhandling af databehandleraftaler, overførsel af personoplysninger over landegrænser, revisioner og inspektioner, samt forespørgsler fra tilsynsmyndigheder.


Han tager også del i klienters forretningsudvikling og indgår i udviklingen af nye produkter og serviceydelser med henblik på at sikre ‘privacy by design’.


Michael har endvidere indgående kendskab til juridiske problemstillinger i relation til Internet og e-handel, herunder gældende oplysningskrav i salgs- og leveringsbetingelser, vilkår for brug af hjemmesider samt betingelser og regler for brug af cookies på hjemmesider.


En del af et internationalt team

At være en del af Bird & Birds internationale team af kompetente persondataspecialister gør det muligt for Michael at levere smidig koordinering af rådgivning på tværs af landegrænser til virksomheder, og han har både koordineret og bidraget til internationale projekter.


CV

  • Advokat & Partner – Bird & Bird (2017 – )
  • Advokat & Partner – Lundgreens (1998 – 2017)
  • Advokat – Qviste & Partner (1990 – 1997)


Certificeringer

Siden 2013 har Michael været certificeret som Certified Information Privacy Professional (CIPP/E).

Tidligere opgaver og referencer

GDPR stiller krav til alle typer virksomheder og organisationer. Derfor har Michael bistået og fået indsigt i mange forskellige brancher og sektorer, herunder:


  • Detailhandel,
  • Biotek og medicinsk udstyr,
  • Adtech,
  • Spilindustrien,
  • Sundhedssektoren,
  • Fintech,
  • Software og platformsudviklere,
  • Forsikring og forsikringsmægling,
  • Forsyningsselskaber,
  • Brancheorganisationer,
  • Fagforeninger,
  • Offentlige institutioner og almenvelgørende organisationer m.v.

Michael kan bl.a. hjælpe dig med
EU Databeskyttelsesforordningen (GDPR)
Etablering af de rette behandlingsgrundlag
Oplysningskrav i salgs- og leveringsbetingelser
Overførsel af personoplysninger over landegrænser
Kontrol af databehandlere
Brugen af cookies på hjemmesider
Konsekvensanalyser
Praktiske info om Michael
Fagområder
Persondata
Geografi
Hovedstaden
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Byretten
Uddannelse
Cand.jur, Kbh. Universitet, 1990
Master of International Law, Bruxelles Universitet, 1995
Kontakt Michael
Kontakt Michael gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon

Seneste artikler udgivet af Michael

Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Bird & Bird logo
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
Bird & Bird logo
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
19/05/2020
Persondata
Nye krav til cookiesamtykket
Bird & Bird logo
Nye krav til cookiesamtykket
27/11/2019
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted