Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Annelise Lykke Schmidt
Juridisk specialist

Annelise Lykke Schmidt

Advokat & Partner
A Lykke Schmidt
Roskilde
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Annelise er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Annelise har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Annelise er specialiseret i eksportkontrol, sanktioner samt implementering af complianceprogrammer. Hun har mere end 25 års erfaring som advokat og har kommerciel erfaring fra ansættelser i flere internationale virksomheder. Læs mere om Annelises baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Annelise er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1994. Hun er specialiseret i eksportkontrol og sanktioner samt implementering af værdiskabende complianceprogrammer indenfor dette område.


Erfaring

Annelise har mere end 25 års erfaring som advokat og har arbejdet i flere internationale børsnoterede virksomheder indenfor flere teknologitunge brancher. Hun har således bl.a. været ansat i Vestas, Rockwool og CSC.


Eksportkontrolregler og sanktioner i praksis

I Vestas havde Annelise overholdelsen af danske og internationale eksportkontrol regler og sanktioner som et speciale. Hun havde som Director for Regulatory Compliance and Business Ethics ansvaret for at koncernens compliance programmer globalt gav tilstrækkelige sikring af overholdelse af reglerne på dette område. Hun havde også til opgave at bistå forretningen i overholdelse af reglerne i konkrete forretnings projekter. Hun har i denne ansættelse fået et indgående kendskab til beslutningsprocesser, risiko håndtering og mekanismer samt hastigheden, hvormed en risikovurdering og anbefalet håndtering skal ligge, for en global virksomhed i et konstant foranderligt marked. Hun er blevet endnu skarpere til at omsætte risici og regeloverholdelse på dette område til regler og processer, der understøtter forretningen og kun begrænser så lidt som muligt. Hun har fået bekræftet vigtigheden af at inddrage alle stakeholders, når nye processer og regler skal masseres ind i organisationen samt værdien i at lave så små ændringer som muligt ved bl.a. at genbruge eller bygge oven på eksisterende processer og regler. Hun har også erfaret fordelene for en virksomhed af at have eller indbyde til en god dialog med myndighederne på dette område.


Som ansat i Rockwool har Annelise fået et indgående kendskab til beslutningsprocesser i bl.a. forsknings- og udviklingsarbejder og de udfordringer, der kan være ved implementering af for stramme regler og processer i denne del af værdikæden. Hun har via sit arbejde som advokat og i en periode kst. leder af den juridiske afdeling fået en indgående erfaring med at succesfuldt at lede organisationen, afdelinger og mennesker gennem forskellige forandringer.


Forretningsforståelse

Annelise har i sin karriere opnået en god forretningsmæssig forståelse, og hun er god til at omsætte reglerne, der skal overholdes, til kommerciel tale f.eks. ved at gøre det klart, hvad det kan koste ikke at gøre noget ved en risiko, samt om det er noget, der skal gøres noget ved eller om virksomheden har et valg. Hun har også indgående erfaring med at håndtere risici, så håndteringen bliver et aktiv i regnskabet ved f.eks. åbne dørene til nye markeder.


Hun går til en opgave med den indstilling, at der er altid en løsning og altid mere end en løsning på et givet problem, og at det gælder om at vælge den, der skaber mest værdi for forretningen. I sin rådgivning er målet ikke for Annelise nødvendigvis at eliminere alle risici men derimod at sikre, at de bliver håndteret på en forsvarlig måde, så den tilbageværende risiko matcher virksomhedens risiko appetit. Annelise har gode evner til at samarbejde med alle funktioner i en virksomhed og erfaring med at skabe holdbare og til tider utraditionelle løsninger for forretningen.


Annelise startede i begyndelsen af 2019 advokatfirmaet A Lykke Schmidt, der har international handel og etiske complianceprogrammer som et af dets fagområder. Hun er også Legal Director hos advokatfirmaet Magnusson Law og der bl.a. med i Advanced Commercial Regulatory Team’et.


CV

 • Advokat og Partner – A Lykke Schmidt (2019 – )
 • Advokat og "of counsel" – Magnusson Law (2019 – )
 • Director Regulatory Compliance and Business Ethics – Vestas Wind Systems A/S (2016 – 2019)
 • Advokat – Vestas Wind Systems A/S (2014 – 2016)
 • Advokat – Rockwool International A/S (2007 – 2014)
 • Advokat – Edvard Nielsen & Partnere (2006 – 2007)
 • Konstitueret dommer – Østre Landsret (2004 – 2005)
 • Advokat – CSC (2000 – 2004)
 • Advokat – KMD (1998 – 2000)
 • Advokatfuldmægtig – Kammeradvokaten (1994 – 1998)


Konstitueret dommer

Annelise har i en periode været konstitueret dommer ved Østre Landsret.


Undervisning

Annelise er anerkendt indenfor sit speciale og har bl.a. været anvendt som indlægsholder på en konference afholdt af Københavns Universitet vedrørende Iran og en konference afholdt KNect365 law, ABC Minds International vedrørende best practice for etiske compliance programmer.


Medlemskaber

Annelise har i mange år været aktivt medlem af forskellige netværk med fokus på risiko håndtering og/eller eksport kontrol og sanktioner, herunder et virksomhedsnetværk under DI. Hun har igennem netværksarbejdet opnået stor indsigt i stort set alle branchers udfordringer med overholdelse af eksportkontrolreglerne samt kendskab til en bred vifte af muligheder for håndtering. Dette gælder også håndtering af situationer, hvor reglerne ikke er overholdt.

Tidligere opgaver og referencer

Annelise bistår alle typer af virksomheder med opgaver indenfor eksport kontrol og sanktioner samt compliance med disse regler. Hun har stor erfaring med alle slags opgaver indenfor dette område og har bl.a. tidligere bistået virksomheder med at:


 • Etablere governance strukturer og udarbejde Code of Conducts, policies, manualer mm på området samt undervisning af medarbejdere og ledelse heri,
 • Udarbejde risikovurderinger, både som grundlag for en dokumentation og prioritering af compliance indsatsen og som orientering og beslutningsgrundlag for topledelsen i virksomheden,
 • Etablere compliancefunktioner, herunder træning af compliance over for medarbejderne,
 • Udarbejde og vedligeholde complianceprogrammer for overholdelse af eksport kontrol og sanktioner globalt,
 • Udarbejde og vedligeholde complianceprogram for at undgå, at medarbejdere med amerikansk tilknytning i deres arbejde overtræder amerikanske sanktioner (Non-facilitation & recusal procedures)
 • Etablere regler og manuelle processer for salgsarbejde, herunder udarbejdelse af complianceklausuler i kontrakter, regler for etablering og dokumentation af kundekendskab (screeninger mm),
 • Kontakte eksport kontrol myndigheder ved udvidet kunde tjek (catch-all processer),
 • Etablere og drifte tredjeparts screening processer, – både manuelle og IT baserede systemer,
 • Etablere og drifte eksport kontrol screenings processer, – både manuelle og IT baserede,
 • Klassificere produkter, teknologi og it under gældende eksport kontrol klassifikations systemer (dual-use identification),
 • Etablere indkøbsprocesser og regler, der sikrer virksomheden den nødvendig viden for klassifikation af produkter mm herunder de-minimis beregninger, samt for screeninger af leverandører,
 • Udarbejde og indhente diverse erklæringer herunder slutbruger- og leverandørerklæringer,
 • Erhverve og administrere eksport licenser,Håndtere gældende sanktioner herunder amerikanske sanktioner og embargoer,
 • Håndtere overtrædelse af gældende eksport kontrol regler og sanktioner, herunder indgå i en konstruktiv dialog med myndighederne,
 • Foretage ad hoc tredjeparts screeninger (incl. banker) for konkrete forretningsprojekter herunder for tredjemænd i Hviderusland, Syd-korea, Indien og Mexico,
 • Foretage ad hoc forretningssupport bl.a. ved at vurdere af sanktioner og personspecifikke eksport kontrol regler og anbefale mulige håndteringsmåder, at lave lande og samarbejdspartner screeninger, klassificere produkter mm, indhente eksport licenser, indhente juridisk support fra udenlandske advokater. Lande/områder dette er sket for er bl.a. Rusland, Iran, Syrien, Golan Højderne, Japan og Kina,
 • Håndtere henvendelser fra myndigheder og NGO’er vedrørende aktiviteter i bestemte lande eller i relation til bestemte personer eller virksomheder.
 • Indkøbe og implementere forskellige IT-systemer til understøttelse af compliance opgaverne.

Annelise kan bl.a. hjælpe dig med
Compliance
Compliance-manualer
Implementering af compliance-programmer
Etablering og drift af tredjeparts screenings-processer
Videoer med Annelise
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Praktiske info om Annelise
Fagområder
Compliance
Brancheerfaring
Energi og forsyning
Industri og produktion
It
Geografi
Sjælland
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Byretten
Landsretten
Uddannelse
Cand.jur, Københavns Universitet, 1994
Kontakt Annelise
Kontakt Annelise gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted