Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Kursus

Voldgiftsdommeruddannelsen 2022

Voldgiftsdommeruddannelsen 2022
Danske Advokater logo
Kurset er afholdt
30. aug. 2022
København + Paris
47.000 kr.
40 kursuspoint

En uddannelse til voldgiftsdommer med fokus på national og international voldgift, og som afsluttes med et certifikat.

Målet med Danske Advokaters voldgiftsdommeruddannelse er at kvalificere advokater til at virke som voldgiftsdommere.


Undervisningsformen er en kombination af foredrag, diskussioner og voldgiftsspil, som har til formål at træne deltagerne i de praktiske spørgsmål og dilemmaer, som en voldgiftsdommer typisk kommer ud for i nationale, såvel som internationale voldgifter.


Hvert modul har en varighed på to kursusdage.


De to første moduler bliver gennemført på dansk, mens det tredje modul foregår på engelsk.


Uddannelsen hos os sker i samarbejde med Dansk Forening for Voldgift, Voldgiftsinstituttet, Den Norske Advokatforening og ICC i Paris.


Modul 1 - den 30. og 31. august 2022

  • Retsgrundlaget, voldgiftsdommer/opmandsrolle, habilitet, virksomhedens internationale processtrategier – om valget mellem voldgift og domstole regionalt og globalt
  • Tilrettelæggelse af voldgiften og voldgiftsprocessen, institutionel voldgift, ad hoc voldgift og ”fast track voldgift”
  • Den mundtlige forhandling


Første dag på modul 1 starter kl. 10.00 og slutter kl. 18.00; anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København.


Modul 2 - den 27. og 28. september 2022

Deltagerne prøver kræfter med en fiktiv voldgiftssag. Alle tildeles en rolle i et antal 3-mandsvoldgifter. Spillet udvikler sig i flere ”akter”, hvor der bl.a. fokuseres på forholdet mellem formanden og sidedommerne, altimens et hold vandrende dommere følger og coacher deltagerne.


På modulet behandles også praktiske spørgsmål i forbindelse med fortolkning af klausuler i voldgiftsaftaler og udformningen af voldgiftskendelsen. Der ses på eventuelle fejl, ugyldighed og ansvar samt på honorar-spørgsmålet – hvad skal voldgiftssagen sagen koste.


Første dag på modul 2 starter kl. 10.00 og slutter kl. 18.00; anden dag starter kl. 9.30 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København. 


Modul 3 - den 24. - 25. oktober 2022

Modulet afvikles hos ICC International Court of Arbitration, hvor deltagerne præsenteres for de spilleregler, der gælder i et internationalt institut og på de forhold, man som voldgiftsdommer særligt skal iagttage, hvis man sidder i internationale voldgifter.


Første kursusdag på modul 3 starter kl. 13.00 og slutter kl. 18.00; anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 16.00. Begge modulets undervisningsdage finder sted på ICC i Paris.


Rejse og ophold i Paris er ikke inkluderet i kursusprisen. Deltagerne sørger selv for planlægning af rejsen. Der bliver forhåndsreserveret et antal hotelværelser, hvor deltagerne får mulighed for at bestille, garantere for ankomst via kreditkort samt afregne direkte med hotellet ved check-ud.


Der bliver planlagt en fælles middag i Paris.Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted