Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Jobopslag

Erfaren jurist med speciale i Databeskyttelsesret

Slået op af Statens Serum Institut d. 9. september 2024
Ansøgningsfrist: 22. september 2024
Erfaren jurist med speciale i Databeskyttelsesret
Statens Serum Institut logo

Er du passioneret om databeskyttelsesret og ønsker du at arbejde i en dynamisk og innovativ organisation med et folkesundhedsperspektiv? Så er det måske dig vi søger til Statens Serum Institut?

Om afdelingen for Databeskyttelse & Informationssikkerhed (DBIS)

I afdelingen for Databeskyttelse & Informationssikkerhed er det vores opgave at sikre gode juridiske rammer for SSI’s forskning og sygdomsovervågning, og varetage de registreredes rettigheder. Det gør vi i tæt samarbejde med de enkelte afdelinger på SSI, og vi gør det både gennem rådgivning og ved at arbejde systematisk med databeskyttelsesretlig compliance. Derfor understøtter og samarbejder vi med alle de øvrige afdelinger på SSI. Og som ansat i afdelingen for Databeskyttelse & Informationssikkerhed vil du derfor få et bredt kendskab til de mange forskellige opgaver, som SSI varetager.


Den høje grad af digitalisering i det danske sundhedsvæsen og den hastige teknologiske udvikling betyder, at der i disse år stilles flere og flere krav til offentlige myndigheders håndtering af de informationer og oplysninger om bl.a. borgerne, som myndighederne er i besiddelse af. Derfor har vi i afdelingen fingeren på pulsen ift. de nyeste trends og dygtiggør os løbende i takt med udviklingen i reguleringen heraf.


SSI’s myndighedsopgaver indebærer ofte behandling af personoplysninger i meget stort omfang og samtidigt er der på SSI en stor appetit på at ibrugtage nye og innovative teknologiske løsninger. Den kombination giver en databeskyttelsesretlig kompleksitet, der gør, at SSI er en særligt spændende arbejdsplads, hvis du interesserer dig for databeskyttelsesret, sundhedsret, forvaltningsret og teknologiret. Vi lover, at du bliver udfordret og får mulighed for at udvikle dig fagligt.


Jobbets indhold

Vi søger en erfaren jurist, der er klar til at bruge sin ekspertise inden for databeskyttelsesret til at bidrage til, at vores organisation til stadighed opererer inden for de gældende juridiske rammer. Du skal have lyst til at arbejde i et udfordrende og fagligt udviklende miljø, hvor du får mulighed for at arbejde med komplekse problemstillinger inden for rådgivning, compliance, kontraktforhold, juridiske procedurer og ny lovgivning.


Dine arbejdsopgaver vil omfatte: 


  • Rådgivning: Du vil yde juridisk rådgivning og gennemføre compliancetjek på tværs af aktiviteter, hvor personoplysninger spiller en central rolle. Du vil i den forbindelse rådgive om alternative forslag til, hvordan en aktivitet kan indrettes, så den udføres inden for rammerne af lovgivningen
  • Compliance: Du vil bidrage til vedligeholdelsen af vores databeskyttelsesretlige fortegnelser og konsekvensanalyser samt bidrage til udvikling og vedligeholdelse af vores ledelsessystem for databeskyttelse og informationssikkerhed.
  • Kontrakter: Du vil forhandle databehandleraftaler og andre relevante kontrakter og sikre, at de lever op til gældende lovgivning.
  • Juridiske notater og procedurer: Du vil udarbejde juridiske notater, politikker og procedurer vedrørende databeskyttelsesretlige forhold, ofte med snitflader til sundhedsret, forvaltningsret og informationssikkerhed.
  • Ministerbetjening: Du vil bl.a. bidrage til udarbejdelse af høringssvar og udkast til ny regulering på instituttets område.


Din baggrund

Vi forestiller os, at du er cand.jur., cand.merc.jur eller lignende med minimum 3 års praktisk erfaring med databeskyttelsesret. Derudover vil erfaring fra en offentlig myndighed eller advokatkontor vil være en fordel.


Vi lægger vægt på, at du er velfunderet i databeskyttelsesretten, at du skriver godt og kan formidle komplicerede juridiske vurderinger til kollegaer, der ikke besidder din indsigt og har en anden faglighed. Det er vigtigt, at du sætter en ære i at levere et gennemarbejdet produkt og følger dine opgaver helt til dørs. Det er en fordel – men ikke et krav – at du har interesse og erfaring inden for informationssikkerhed. Det er afgørende, at du som menneske har en åben og anerkendende indstilling til andre mennesker, da vi har mange samarbejdsflader ud i organisationen og har det som et erklæret mål, at afdelingen til stadighed skal anerkendes for at være en pragmatisk samarbejdspartner.


Vi tilbyder dig

Du bliver en del af et team af engagerede og dygtige kolleger, der arbejder tæt sammen for at finde gode løsninger på komplekse problemstillinger. Afdelingen består af ni databeskyttelsesjurister, fem informationssikkerhedskonsulenter og seks jurastuderende.


SSI er en fleksibel arbejdsplads med en 37 timers arbejdsuge inkl. betalt frokostpause, flekstidsaftale samt mulighed for hjemmearbejdsdage.


På SSI har vi en aktiv personale- og idrætsforening (IK-SERA) med holdtræning og motionslokaler, fredagsbar og forskellige sociale arrangementer – og vores Campus rummer endda både tennisbaner og egen børneinstitution. SSI er placeret centralt beliggende i København med grønne arealer og gode offentlige transportmuligheder (bus og metro) og har fri parkering på området.


Løn og ansættelsesforhold

Du ansættes efter gældende overenskomst mellem Akademikernes Centralorganisation og Skatteministeriet. Din lønindplacering afhænger af din erfaring og kvalifikationer.


Ansøgning

Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via "søg stillingen". Vi forventer at afholde samtaler d. 24. september. Forventet opstart er d. 1.  november 2024. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chefjurist Sissel Kristensen Buch på tlf. 5181 1062.


Vi ser frem til at modtage din ansøgning! Du kan læse mere om os på www.ssi.dk.


Statens Serum Institut har røgfri arbejdstid og en røgfri campus.


Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på Jurainfo.dk
Statens Serum Institut logo

Statens Serum Institut (SSI) er et institut under Sundhedsministeriet, hvis mission er, at "Vi styrker sundhed gennem sygdomskontrol og forskning".


SSI’s hovedopgaver er reguleret i Sundhedslovens § 222 og Finanslovens § 16.35.01 og omfatter en række centrale beredskabsopgaver, herunder forebyggelse og bekæmpelse af infektioner, biologiske trusler og medfødte sygdomme.


Samtidig fungerer SSI som sektorforskningsinstitut, jf. BEK nr 207 af 12/03/2018, hvilket forpligter SSI til at udføre forskning og udvikling på internationalt niveau inden for SSI’s arbejdsområde.

Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted