Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Jobopslag

Sektionsleder til autorisation af udenlandske ansøgere

Slået op af Styrelsen for Patientsikkerhed d. 28. juni 2024
Ansøgningsfrist: 2. august 2024
Sektionsleder til autorisation af udenlandske ansøgere
Styrelsen for Patientsikkerhed logo

Vil du lede en flok engagerede medarbejdere, der autoriserer sundhedspersoner til det danske sundhedsvæsen? Motiveres du af synlige resultater og driftsledelse, og vil du være med til at sikre, at de sundhedspersoner, patienterne møder, har de rette kompetencer? Så er dette stillingen for dig.

Om enheden Autorisation & EU-Sygesikring

Du bliver en del af en enhed, som p.t. består af ca. 55 medarbejdere med forskellig baggrund, der bl.a. arbejder med:


  • autorisationer til danskuddannede sundhedspersoner inden for 19 forskellige faggrupper
  • autorisation af udenlandsk uddannede sundhedspersoner, herunder vurdering af om ansøgere opfylder betingelserne for at opnå dansk autorisation
  • EU-Sygesikring, der bl.a. omfatter det danske forbindelsesled til EU, administration af refusion af udgifter til sundheds- og plejeydelser i henhold til EU-retten og afregning og regnskab for sygesikringsydelser med EU-/EØS-landene, Storbritannien og Schweiz


Din hverdag hos os

Du kommer til at stå i spidsen for en nyoprettet sektion bestående af sagsbehandlere med forskellig baggrund, herunder kontorfunktionærer og jurister. Vi behandler en stor mængde ansøgninger om dansk autorisation til sundhedspersoner, som er uddannet i udlandet. Der vil derfor både skulle administreres efter EU-regler og efter danske regler for, hvordan en sundhedsperson fra et tredjeland kan opnå en dansk sundhedsfaglig autorisation.


Du vil blive leder af en sektion på ca. 25 medarbejdere, herunder AC´ere, kontorfunktionærer og studentermedhjælpere. Alle medarbejdere arbejder med konkret sagsbehandling, i form af behandling af ansøgninger om sundhedsfaglig autorisation, tilladelse til selvstændigt virke og specialanerkendelser, som hovedopgave.


Autorisation af udenlandsk sundhedspersonale er et område med stor politisk og mediemæssig opmærksomhed, og hvor der netop nu implementeres nye regler på dele af området.


Sektionen vil blive oprettet, når du tiltræder. Det skyldes, at der i dag findes én samlet sektion, der varetager alle opgaver på autorisationsområdet. Den bliver nu justeret, så der fremover er to sidestillede sektioner med hvert deres fokus. Der vil være behov for et tæt samarbejde og en høj grad af koordination imellem de to sektioner.


Du vil indgå i enhedsledelsen sammen med enhedschefen og sektionslederne fra de to andre sektioner i enheden.


Dine primære arbejdsopgaver bliver, at:                                             


  • lede sektionen – fagligt og personalemæssigt - i dagligdagen
  • have overblik og prioritere, så arbejdet i sektionen tilrettelægges ressourcemæssigt fornuftigt og følger den langsigtede plan
  • sikre høj kvalitet i arbejdet ved faglig sparring og opfølgning på efterlevelse af instrukser og praksis, så vi træffer korrekte afgørelser om bl.a. autorisation af udenlandsk uddannede ansøgere
  • motivere og udvikle medarbejderne inden for styrelsens rammer og strategi, herunder via løbende og formelle statussamtaler og MUS, men i høj grad også gennem uformel dialog i dagligdagen


Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du har en samfundsfaglig kandidatuddannelse (fx cand.jur., cand.scient.pol., cand.polit.) og både interesse for og erfaring med konkret og juridiske korrekt sagsbehandling. Du forventes desuden at have erfaring med ledelse og har gjort dig refleksioner om, hvordan du motiverer medarbejdere og bedst lykkes som leder.


Som leder i Styrelsen for Patientsikkerhed har du fokus på høj faglighed, kvalitet i opgaveløsningen samt effektive og velkoordinerede processer og arbejdsgange. Du har et organisatorisk mind set og medvirker til at skabe sammenhængskraft på tværs af organisationen. Du prioriterer faglig og personlig udvikling af dine medarbejdere og går selv foran i en samarbejdsorienteret tilgang til opgaveløsningen.


Vi forventer også, at du:


  • brænder for personaleledelse og er indstillet på at lede på en åben, motiverende, anerkendende og inddragende måde
  • har en god forståelse af og erfaring med forvaltningsloven og dens betydning for arbejdet på et område, hvor der træffes mange afgørelser
  • har interesse for sundhedsområdet og gerne kendskab til dets aktører
  • er resultatorienteret og samtidig har blik for menneskene omkring dig
  • forstår og anvender ledelsesinformation som et afsæt for dialog og forventningsafstemning
  • tænker i processer og procesoptimering
  • er vant til at træffe selvstændige beslutninger og få dem gennemført
  • kommunikerer klart og tydeligt i både skrift og tale – på dansk og engelsk (og gerne andre sprog)
  • er indstillet på løbende at udvikle dine ledelsesmæssige kompetencer


Vi tilbyder

Et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger med forskellige uddannelsesbaggrunde får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer. Vi er en arbejdsplads, der sætter pris på en uformel omgangstone og et godt arbejdsmiljø, hvor samarbejde mellem forskellige fagligheder er nøglen til succes. 


Vi er derudover en arbejdsplads der prioriterer samarbejdet om den grønne omstilling.


Du bliver omfattet af en flekstidsaftale, en gratis kaffe- og frugtordning, gode træningsfaciliteter, og så har vi en god kantine og en smuk beliggenhed. Derudover har vi en aktiv personaleforening og en kunstforening sammen med Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen. Det er muligt at tilmelde sig p-pladsordning.


Om ansættelsen

Ansættelsen er på fuld tid (uden øvre arbejdstid) og tiltrædelse ønskes pr. 1. oktober 2024.


Den fysiske adresse er Islands Brygges 67, 2300 København S.


Du bliver ansat som chefkonsulent med personaleledelse efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation.


Ansøgningsfrist er den 2. august 2024.


Kontakt os gerne 

Få mere at vide om stillingen ved at kontakte enhedschef Mikkel Friberg på tlf. 2049 6567. Det kan ske i uge 27. I ugerne 30-31 er du velkommen til at sende en SMS på tlf. 2049 6567, hvorefter du vil blive ringet op.


Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.


Vi forventer at afholde 1. samtaler den 7. august og 2. samtaler den 14. august. Der vil indgå test imellem 1. og 2. samtale.


Du kan læse mere om os på www.stps.dk.

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på Jurainfo.dk
Styrelsen for Patientsikkerhed logo

Styrelsen for Patientsikkerheds vision er et trygt sundhedsvæsen. Det skal være trygt at være i sundhedsvæsnet – både for patienter og sundhedspersoner. 


Vi udsteder autorisationer til sundhedsvæsenets 19 forskellige faggrupper og sikrer, at de opfylder de kvalitetskrav, som vi i Danmark stiller til vores sundhedspersoner. Vi fører tilsyn med behandlingssteder og sundhedspersoner. Vi administrerer rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser i sundhedsvæsnet og udarbejder læringsmaterialer. Vi yder sundhedsfaglig og sundhedsjuridisk rådgivning til sundhedsvæsenets aktører. Vi rådgiver kommuner, regioner og andre myndigheder i bl.a. miljøsager. Vi foretager retslægelige ligsyn sammen med landets politikredse. Og vi administrerer EU-reglerne om sygesikring ved behandling i udlandet.


Vi er ca. 360 medarbejdere og har herudover tilknyttet en række sagkyndige konsulenter. Styrelsen dækker hele landet og har enheder i København, Taulov, Randers og på Færøerne.

Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted