Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Transfer pricing: Ny frist for indlevering af dokumentation

Kromann Reumert
08/01/2021
Transfer pricing: Ny frist for indlevering af dokumentation
Kromann Reumert logo
Transfer pricing-dokumentation skal fra den 1. januar 2021 indleveres senest 60 dage efter indgivelse af oplysningsskemaet for indkomståret. Ændringen betyder blandt andet, at Skattestyrelsen får en udvidet adgang til at foretage en skønsmæssig ansættelse.

Med virkning for indkomstår, der påbegyndes den 1. januar 2021 eller senere, får danske virksomheder pligt til på eget initiativ at indsende deres tranfer pricing-dokumentation til Skattestyrelsen. Det gælder både koncernens master-fil og det enkelte danske selskabs lokale fil.


Efter de nugældende regler skal transfer pricing-dokumentationen udarbejdes løbende og senest foreligge ved udløbet af fristen for indsendelse af oplysningsskemaet. Dokumentationen skal alene indsendes til skattemyndighederne efter anmodning fra Skattestyrelsen. Den skattepligtige har 60 dage til at indsende dokumentationen til Skattestyrelsen.  


Fremover gælder, at:


  • tranfer pricing-dokumentationen hvert år skal indsendes til Skattestyrelsen senest 60 dage efter indgivelsen af oplysningsskemaet. Virksomheden skal altså altid og på eget initiativ indsende dokumentationen.
  • såfremt transfer pricing-dokumentationen ikke udarbejdes og indgives rettidigt af den skattepligtige, kan Skattestyrelsen foretage en skønsmæssig ansættelse. I forbindelse med en skønsmæssig ansættelse skal Skattestyrelsen dog fortsat inddrage materiale, der modtages efter, at fristen for indgivelse af transfer pricing-dokumentation er udløbet.
  • de eksisterende bøderegler bliver fremadrettet suppleret af nye sanktionsmuligheder ‒ tvangsbøder og skattetillæg ‒ så for sen indsendelse, manglende indsendelse eller indsendelse af utilstrækkelig transfer pricing dokumentation kan fortsat straffes med bøde.

Ændringerne kommer som konsekvens af blandt andet Højesterets principielle dom i Microsoft-sagen. Du kan læse mere om sagen i denne nyhed.


Skatteministeriet offentliggjorde for nylig en oversigt over indkomstforhøjelser gennemført i transfer pricing-sager i 2010-2019. Oversigten viser nettoreguleringerne, altså det endelige udfald af sagerne, efter behandling i Landsskatteretten, ved domstolene og i mutual agreement-forhandlinger.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted