Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nyeste udvalgt praksis med betydning for værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse indenfor interessefællesskaber

TVC Advokatfirma
01/05/2019
Nyeste udvalgt praksis med betydning for værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse indenfor interessefællesskaber
TVC Advokatfirma logo

Artiklen omhandler spørgsmålet om, hvorvidt skatteyder kan støtte ret på den offentlige ejendomsvurdering ved værdiansættelse af fast ejendom i forbindelse med overdragelse indenfor interessefællesskaber.Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, der begge er partnere i TVC Advokatfirma, sætter fokus på værdiansættelse af fast ejendom i en artikel bragt i Respons, januar 2019.

Højesterets dom, offentliggjort i SKM2016.279.HR og Landsskatterettens afgørelse offentliggjort i SKM2018.551.LSR, kan ifølge Torben Bagge og Henrik Rahbek tages til indtægt for, at den såkaldte 15%-regel fortsat udgør udgangspunktet for værdiansættelsen af en fast ejendom indenfor gaveafgiftskredsen. Dette således at der ikke for skattemyndighederne, er en umiddelbar fri adgang til at fravige en værdiansættelse foretaget efter 15%-reglen. Alene ved de overdragelser af fast ejendom, hvor der forefindes ”særlige omstændigheder”, er der grundlag for at fravige dette udgangspunkt.

Udenfor gaveafgiftskredsen er der, omvendt med Højesterets dom af den 4. januar 2019 (BS-13444/2018), antageligvis skabt klarhed om, at skattemyndighederne kan tilsidesætte anvendelsen af den offentlige ejendomsvurdering, hvis det sandsynliggøres, at denne ikke giver et retvisende udtryk for handelsværdien af den pågældende ejendom, samt at der ikke alene er tale om mindre afvigelse.

Kan skattemyndighederne derimod ikke sandsynliggøre, at den senest offentliggjorte ejendomsvurdering er fejlbehæftet, som kan give anledning til korrektion, kan den offentlige ejendomsvurdering fortsat lægges til grund, jf. eksempelvis Landsskatterettens afgørelse af den 21. november 2017 (LSR’s j.nr. 17-0987868).

Klik her for at læse hele artiklen. Artiklen er gengivet efter aftale med FDR.


Har du behov for hjælp til en skattesag?


Såfremt du måtte blive involveret i en skattesag eller ønsker et bindende svar indgivet til Skattestyrelsen, er du altid meget velkommen til uforpligtigende at kontakte advokat Torben Bagge, der er leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma.

 


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted