Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Muligheden for genoptagelse af tidligere afslag på omvalg som følge af Højesterets dom af den 14. januar 2020

TVC Advokatfirma
06/10/2020
117
Muligheden for genoptagelse af tidligere afslag på omvalg som følge af Højesterets dom af den 14. januar 2020
TVC Advokatfirma logo
Det kan være relevant at anmode om genoptagelse af tidligere afslag på omvalg. Landsskatteretten har allerede genoptaget en tidligere truffet afgørelse, hvor afslag på omvalg ellers blev stadfæstet. Denne afgørelse er nu ændret til skatteyders fordel.

Ved dom af den 14. januar 2020, offentliggjort som SKM2020.14.HR, har Højesteret ændret Vestre Landsrets tidligere dom af den 8. maj 2019. Højesteret har givet skatteyder dom for, at denne havde krav på omvalg i sin selvangivelse for indkomståret 2010.

Ved omtalte dom, lagde Højesteret afgørende vægt på, at en ansættelsesændring, gennemført af skattemyndighederne, havde betydning for den pågældende skatteyders valg på selvangivelsen, og at dette valg, som følge af ansættelsesændringen, fik utilsigtede skattemæssige konsekvenser for skatteyderen.


Med Højesterets dom, blev det således fastslået, at omvalg efter skatteforvaltningslovens § 30, stk. 1 alene forudsætter, at den ændrede ansættelse havde betydning for valget, og at valget derfor havde fået utilsigtede skattemæssige konsekvenser.


Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek har kommenteret dommen og betydningen af den i en artikel i Revision og Regnskabsvæsen i april måned 2020. Artiklen er offentliggjort som RR.SM.2020.4.


Højesteretsdommen giver naturligvis anledning til overvejelser om, hvorvidt tidligere afslag på omvalg kan være relevante at få genoptaget, herunder også afslag stadfæstet af Landsskatteretten.


Som eksempel henvises der til den nu offentliggjorte afgørelse fra Landsskatteretten, der er udgivet som SKM2020.388.LSR.


Ved den pågældende afgørelse ændrede Landsskatteretten således et tidligere afslag på omvalg med henvisning til netop den praksis, som blev fastslået af Højesteret ved dom af den 14. januar 2020.


Har du brug for bistand til omvalg, eller har du tidligere fået afslag på dette?

Du er altid velkommen til at kontakte TVCs skatteafdeling for en uforpligtende drøftelse af, hvorvidt det kan være relevant at anmode om omvalg eller søge et tidligere afslag på omvalg genoptaget.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted