Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Motorstyrelsen: Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift

TVC Advokatfirma
01/12/2021
Motorstyrelsen: Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift
TVC Advokatfirma logo
I en pressemeddelelse fra i dag oplyser Motorstyrelsen, at denne efter en kontrolaktion vil rejse sager om opkrævning af yderligere registreringsafgift og gennemføre beskatning af værdi af fri bil.

Motorstyrelsen oplyser således i en pressemeddelelse i dag, at Motorstyrelsen har gennemført kontrolaktioner i Aalborg, Holstebro, Esbjerg og Odense fredag eftermiddag og aften.


Ifølge Motorstyrelsen blev en del af de kontrollerede biler ikke anvendt i overensstemmelse med registreringsafgiftsloven. Af pressemeddelelsen fremgår således følgende udtalelse fra underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm:


”Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift, fordi mandskabsvogne blev brugt privat, selv om de kun må bruges til erhvervsmæssige formål. Derudover standsede vi flere udlændinge, som ikke havde omregistreret deres køretøjer, selv om de bor i Danmark. Disse bilister skal også betale fuld afgift, og det kan dreje sig om mange tusinde kroner afhængig af køretøjernes værdi”.


Derudover kan Motorstyrelsens udlægning af kontrollen føre til, at flere vil blive beskattet af værdi af fri bil, idet Motorstyrelsen ifølge pressemeddelelsen så eksempler på, at varebiler på gule plader blev anvendt til privat kørsel i strid med reglerne.


Hvis Motorstyrelsen ved en kontrolaktion har lagt sig fast på, at der skal betales fuld registreringsafgift eller værdi af fri firmabil, er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen i sådanne tilfælde håndteres korrekt.


Dette fordi der både kan opstå en tvist om, hvorvidt Motorstyrelsens vurdering er korrekt, ligesom det må forventes, at Motorstyrelsen også efterfølgende vil vurdere, om der er grundlag for at sanktionere den – ifølge Motorstyrelsen – uretmæssige anvendelse ved f.eks. bøde.


Er din bil udtaget i en kontrol – eller har du spørgsmål om registrerings- eller beskatningsforhold?

Hos TVC Advokatfirma fører vi i øvrigt årligt mere end 1500 skatte- og afgiftssager ved domstolene og i det administrative klagesystem.


Vi følger derfor alle afgørelser nøje og er altid opdateret på nyeste lovgivning, styresignaler og seneste praksis, herunder også med betydning for biler og andre motorkøretøjer.


Som allerede anført, stiller vi os gerne til rådighed for en uforpligtende samtale om din konkrete sag, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted