Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lovforslag om gunstigere skatteregler for medarbejderaktier sendt i høring.

IUNO
02/03/2016
Lovforslag om gunstigere skatteregler for medarbejderaktier sendt i høring.


Skatteministeriet har netop sendt et lovforslag i høring om gunstigere skatteregler for medarbejderaktieordninger. Lovforslaget ligner i høj grad de tidligere regler på området, som blev afskaffet med finansloven for 2012. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil det gælde aftaler, der bliver indgået fra 1. juli 2016.

De tidligere skatteregler for aktier, købe- og tegningsretter er formentlig på vej tilbage. I finanslovsaftalen for 2016 fremgår det, at der i 2016 skal fremsættes lovforslag om gunstigere skatteregler for medarbejderaktier, og lovforslaget er netop blevet fremsat af skatteministeriet.

Lovforslaget lægger op til, at aktier, købe- og tegningsretter, som bliver tildelt medarbejdere, beskattes som aktieavance og ikke som løn. Derudover bliver medarbejderne først beskattet af aktierne, når og hvis de sælges. Beskatning vil herefter ske efter reglerne om aktieløn.

Følgende betingelser skal være opfyldt for at medarbejderne kan undgå beskatning frem til tidspunktet, hvor aktierne bliver solgt:

  • Medarbejderen og selskabet har aftalt, at bestemmelsen om medarbejderaktieordninger finder anvendelse

  • De tildelte aktier må have en værdi svarende til højst 10 % af medarbejderens årsløn

  • Aktierne mv. skal være ydet af arbejdsgiverselskabet eller et koncernforbundet selskab, og der skal være tale om aktier og købe- eller tegningsretter i et af disse selskaber

  • Aktierne mv. må ikke udgøre en særlig aktieklasse

  • Tildelte købe- og tegningsretter må ikke overdrages

  • Tildelte købe- og tegningsretter skal indeholde en ret for den ansatte eller for selskabet til at erhverve eller levere aktier


Lovforslaget lægger op til, at der indføres krav for selskabet om at indsende en række oplysninger til SKAT.

Som nævnt, må aktierne maksimalt have en værdi svarende til 10 % af medarbejderens årsløn. I lovforslaget lægges der op til, at aktiernes værdi vurderes, når den faktiske udnyttelseskurs for købe- og tegningsretterne samt købskursen for aktierne er kendt, dog senest når medarbejderen erhverver ubetinget ret til vederlaget.

Man tager som udgangspunkt afsæt i årslønnen på aftaletidspunktet.

IUNO mener
Ordningen giver virksomhederne mulighed for at tilbyde incitamentsordninger på skattemæssigt favorable vilkår for medarbejderne. Virksomhederne har imidlertid ikke fradragsret for vederlaget, da vederlaget i form af aktier og købe- og tegningsretter ikke medfører beskatning hos medarbejderen.

Virksomheder skal endvidere være opmærksomme på, at vilkårene i medarbejderaktieordningen skal overholde de ansættelsesretlige regler, herunder funktionærloven og aktieoptionslovens bestemmelser om bortfald af købe- og tegningsretter. En incitamentsordning kan i værste tilfælde blive tilsidesat som ugyldig, uanset at den opfylder de skattemæssige betingelser.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted