Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lovændring medfører, at der skal betales skadesforsikringsafgift af vejhjælpsabonnementer

Delacour
06/07/2015
Lovændring medfører, at der skal betales skadesforsikringsafgift af vejhjælpsabonnementer
Fra den 1. juli 2015 skal der svares skadesforsikringsafgift af vejhjælpsabonnementer. Den afgiftspligtige person er udbyderen af vejhjælpsabonnementet. Hvis et leasingselskab eller en autoforhandler udbyder sådanne abonnementer, er virksomhederne som udgangspunkt afgiftspligtige efter de nye regler.

En lovændring i december 2014 medførte, at vejhjælpsabonnementer blev skadesforsikringsafgiftspligtige.

Denne lovændring træder i kraft den 1. juli 2015.

Ændringen betyder, at virksomheder, der udbyder vejhjælpsabonnementer til deres kunder, skal svare afgift af disse abonnementer.

Lov om afgift på skadesforsikringer trådte i kraft den 1. januar 2013. Loven afløste den tidligere lov om stempelafgifter. Ved indførelsen af afgift på skadesforsikring gik man fra at opkræve en stempelafgift ved tegning af en forsikring til at opkræve en løbende afgift, der skal betales, når der opkræves forsikringspræmie. Det er denne løbende afgift, som nu også skal opkræves af vejhjælpsabonnementer.

Det er uden betydning for pligten til opkrævning af afgiften, om vejhjælpsabonnementet sælges som en særskilt ydelse mod betaling eller tilbydes som en ”gratis” ydelse i forbindelse med et salg.

Autoforhandler eller leasingselskaber, der som en del af et køb tilbyder vejhjælp, er således forpligtiget til at afregne afgiften.

I de tilfælde hvor vejhjælpsabonnementet udbydes ”gratis” som en del af en anden ydelse, må afgiftsgrundaget fastsættes til det vederlag, som uafhængige parter ville fastsætte for en tilsvarende forsikring – det vil sige den almindelige pris for en forsikring af den pågældende art.

Er du eller den virksomhed som du er tilknyttet omfattet af lovændringen, er der en række krav til virksomheden, som bør iagttages.

Registreringspligt og afregning

Virksomheden skal registreres og betale skadesforsikringsafgift, hvis de yder vejhjælp.

Efter SKATs oplæg til fortolkning af loven bliver virksomheder dog ikke afgiftspligtig i situationer, hvor de ikke påtager sig en forsikringsrisiko, men køber abonnementerne til deres kunder hos en vejhjælpsvirksomhed.

Virksomhederne, som er afgiftspligtige, har efter loven pligt til at lade sig registrere på virk.dk og herefter indberette og betale afgiften månedligt på skat.dk.

Afgiften skal afregnes løbende, og virksomheder har pligt til at indbetale og indberette afgiften senest den 15. i måneden efter den måned, som der bliver indberettet for.

Første indberetningsfrist efter loven er trådt i kraft, er således den 15. august for juli måned.

Se SKATs vejledning til indberetning af afgiften her.

Konsekvenser af manglende indberetning

Manglende iagttagelse og overholdelse af indberetnings- og indbetalingspligten kan i værste fald medføre strafansvar, hvorfor det er væsentligt at sikre sig, at reglerne overholdes.

DELACOURs eksperter på området står gerne til rådighed for at hjælpe med tilrettelæggelse af indberetningspligten og sikre overholdelse af reglerne samt bistand til fastsættelse af det afgiftspligtige vederlag.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted