Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller

Bird & Bird
02/07/2021
Logningssagen: Landsretten opretholder Logningsbekendtgørelsen med henvisning til de begrænsninger, som EU-rettens forrang opstiller
Bird & Bird logo
Østre Landsret har i dag afsagt en principiel dom i den såkaldte Logningssag. Dommen indeholder ikke en materiel stillingtagen til sagens to hovedspørgsmål; (i) om Logningsbekendtgørelsen overholder grundlæggende rettigheder til bl.a. privatliv, og (ii) om Justitsministeriet har ageret tids nok med henblik på at bringe de danske regler i overensstemmelse med EU-Domstolens praksis.

Østre Landsret bemærkede, at parterne var enige i, at bekendtgørelsen indeholdt elementer, der var uforenelige med EU-retten, men dog uenige om omfanget heraf. Domstolen behandlede dog aldrig spørgsmålet med henvisning til princippet om EU-rettens forrang. Rettens vurdering var i den forbindelse, at EU-rettens forrang ikke i en dansk kontekst kan udstrækkes til at kende national lovgivning ugyldig.


Derudover afviste Østre Landsret ex officio at tage stilling til sagens påstand 2. Påstand 2 omhandlede spørgsmålet om, hvorvidt Justitsministeriet havde ageret ”hurtigst muligt” med henblik på at ændre de danske logningsregler i kølvandet på den klare praksis fra EU-Domstolen.


Dette begrundede landsretten med, at en domskonklusion svarende til påstanden ikke i sig selv ville have betydning for parternes retsstilling.


Sagen blev ført af Julie Bak-Larsen og Neda Marica for Foreningen Imod Ulovlig Logning.


Bird & Bird analyserer nu dommen nærmere, og følger op med en uddybende artikel om sagen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted