Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lønudgifter til virksomhedskøb var ikke fradrags­berettigede

Kromann Reumert
07/07/2017
Lønudgifter til virksomhedskøb var ikke fradrags­berettigede
Højesteret har netop afgjort, at to banker ikke kunne fratrække egne lønudgifter afholdt i forbindelse med virksomhedsopkøb, da udgifterne måtte anses for at være ikke fradragsberettigede etablerings- eller anlægsudgifter. Lønudgifterne kunne heller ikke tillægges anskaffelsessummen for de ved opkøbene erhvervede aktiver

Sagerne handlede om, hvorvidt to banker havde fradragsret for lønudgifter til egne ansatte, som var afholdt i forbindelse med bankernes opkøb af nye filialer samt forsøg på opkøb af dele af andre banker.

Højesteret afgjorde, at lønudgifterne ikke var fradragsberettigede, da den almindelige adgang til at fratrække driftsomkostninger ikke omfatter lønudgifter, som er afholdt i forbindelse med udvidelse af virksomheden.

Højesteret lagde vægt på, at formålet med bankernes opkøb og forsøg på opkøb var en udvidelse af virksomheden, som lå ud over rammerne af bankernes hidtidige virksomhed, og lønudgifterne måtte derfor anses for at være ikke fradragsberettigede etablerings- eller anlægsudgifter.

Lønudgifterne kunne heller ikke anses for at være et tillæg til anskaffelsessummen for de ved opkøbet erhvervede aktiver, da lønudgifterne ikke havde en tilstrækkelig tilknytning til selve købet af aktiverne. Lønudgifterne kunne derfor heller ikke fratrækkes eller afskrives efter kursgevinst- eller afskrivningslovens regler.

Højesteret fandt desuden, at der ikke forelå en fast administrativ praksis om fradragsret for lønudgifter afholdt i forbindelse med virksomhedsopkøb, og SKAT var derfor ikke uden forudgående offentlig tilkendegivelse afskåret fra at nægte fradrag for lønudgifterne.


Skatteministeren forventes at ændre lovgivningen for at sikre virksomheders fradragsret


Skatteminister Karsten Lauritzen har i en pressemeddelelse udsendt den 11. april 2017 tilkendegivet, at han vil sikre virksomheder skattefradrag for lønomkostninger afholdt i forbindelse med opkøb og fusioner m.v.

Som følge af dommene må det derfor forventes, at skatteministeren snarest vil tage initiativ til at ændre lovgivningen, så der sikres skattefradrag for virksomheders lønudgifter afholdt i forbindelse med udvidelse af virksomheden ved for eksempel opkøb og fusioner m.v.

Læs vores tidligere artikel om skatteministerens pressemeddelelse

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted