Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lønudgifter er ikke altid fradragsberettigede

Focus Advokater
31/08/2017
Lønudgifter er ikke altid fradragsberettigede
Det har Højesteret nu i to domme af 30.6.2017 slået fast. Højesteret udtaler, at i det omfang medarbejdere har været beskæftiget med udvidelse af en virksomhed ud over dens hidtidige rammer, kan udgifter til løn til de pågældende medarbejdere ikke fradrages som driftsomkostninger, men må anses for etablerings- eller anlægsudgifter

Højesteret fastslår samtidig, at der ikke har været fast administrativ praksis for det modsatte. Det betyder, at den manglende fradragsret ikke kun gælder fremadrettet, men også gælder allerede foretagne fradrag inden for de genoptagelsesfrister, der gælder.

Regeringen har tidligere i en pressemeddelelse skrevet, at den vil sikre virksomheders fradrag for lønudgifter.

Indtil der måtte komme nye regler, må virksomheder således indrette sig på at opdele de enkelte lønudgifter i en fradragsberettiget og ikke-fradragsberettiget del. Der bør indføres tidsregistrering for de relevante medarbejdere, der udfører arbejdsopgaver, der relaterer sig til virksomhedsopkøb, udvidelse og lignende, der ligger ud over virksomhedens hidtidige rammer. Ud over at det rent praktisk medfører en ikke uvæsentlig administrativ byrde at skulle opdele den enkelte ansattes løn, bliver virksomhederne tvunget ud i en svær sondring mellem driftsomkostning og etableringsudgift. Lad os håbe, at Skatteministeriet som lovet snart finder en løsning.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted