Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Leasingsager undergives kontrol af Motorstyrelsen

TVC Advokatfirma
02/08/2022
Leasingsager undergives kontrol af Motorstyrelsen
TVC Advokatfirma logo
Traditionen tro var Motorstyrelsen på kontrol i Skagen i uge 29, og i år blev der tillige afviklet kontroller i andre dele af Nordjylland samt i Nordsjælland.

Gennem flere år har Motorstyrelsen foretaget en kontrolaktion i Skagen i uge 29, hvilket også var tilfældet igen i år. I en pressemeddelelse oplyser Motorstyrelsen endvidere, at kontrollen i Nordjylland var udvidet til Aalborg over Frederikshavn til Skagen, i Fjerritslev, Hjørring og Løkken.


I Nordjylland foregik kontrollen i Tisvildeleje, langs Strandvejen, i Rungsted, Gilleleje, Helsingør og Helsinge.


Om resultatet af kontrolaktionen har Motorstyrelsen i pressemeddelelsen oplyst følgende:


“I Nordsjælland var der fokus på leasing, og ud af de cirka 100 kontrollerede køretøjer, skal Motorstyrelsen nu undersøge, om 25 leasingkontrakter opfylder kravene til betaling af forholdsmæssig registreringsafgift. Hvis det ikke er tilfældet, skal der muligvis betales høje registreringsafgifter, da der typisk er tale om dyre biler.


Den nordsjællandske kontrol resulterede også i, at Motorstyrelsen skal se nærmere på, om biler på gule plader er brugt til privat kørsel, så der skal betales privatbenyttelsesafgift. ….”


Hvis en bil udtages til kontrol, er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen håndteres korrekt, herunder ved Motorstyrelsens anmodning om oplysninger, fremsendelse af forslag til afgørelse og endelig afgørelse.


Det ses således ofte, hvis denne dialog ikke håndteres korrekt, at resultatet kan være, at Motorstyrelsen træffer afgørelse om, at der skal betales fuld registreringsafgift eller værdi af fri firmabil.


Vil du videre mere om, hvilke overvejelser en skatte- eller afgiftsyder bør gøre sig, når Skatteforvaltningen, herunder Motorstyrelsen, indleder en kontrolsag, så har skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek sat fokus på dette i artiklen ”Udvalgte overvejelser når Skatteforvaltningen indleder en kontrolsag”.


Klik her for at læse artiklen fra Fagligt Indstik marts 2022 udgivet af Foreningen Danske Revisorer.


Er du blevet udtaget til kontrol?

Det er således oftest relevant at få afklaret, hvorvidt Motorstyrelsen har været for restriktiv i sin tilgang til at vurdere, hvorvidt der skal ske en beskatning af værdi af fri firmabil, og er du i tvivl om dette, er du altid velkommen til at kontakte os for en gratis vurdering.


Dette er ligeledes tilfældet, hvis Motorstyrelsen måtte være af den opfattelse, at der er grundlag for afgiftsændringer med den konsekvens, at der skal betales yderligere registreringsafgift som følge af en gennemført kontrolaktion.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted