Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kontrolsager på kryptovalutaområdet udløser millioner i statskassen - og skattestraffesager til kryptoejere

NJORD Law Firm
01/03/2021
Kontrolsager på kryptovalutaområdet udløser millioner i statskassen - og skattestraffesager til kryptoejere
NJORD Law Firm logo
I en pressemeddelelse fra den 12. februar 2021 oplyser Skatteministeriet, at 541 kontrolsager på kryptovalutaområdet for perioden 2015-2019, som samlet har resulteret i skatteopkrævninger for godt 30 mio. kr. og 48 personer overdraget til Skattestyrelsens straffesagsenhed, ikke er nok. Flere it-muskler i Skattestyrelsen skal styrke kontrollen.

Skatteforvaltningen opruster - Nyt IT-system

De senere år har de danske skattemyndigheder arbejdet målrettet på at kontrollere danske skatteborgeres investeringer i kryptovaluta.

Regeringen indgik sammen med alle Folketingets partier i 2020 en aftale om styrket skattekontrol. Dette begynder allerede nu at sætte sine tydelige spor, og Skatteministeren Morten Bødskov giver i pressemeddelelsen udtryk for, at fokus på kryptovaluta kun lige er begyndt.


Skatteministeriet oplyser, at Skattestyrelsen som led i en styrket skattekontrol netop har indkøbt et nyt it-værktøj, der skal gøre det nemmere at kortlægge og visualisere kryptovaluta-handlens transaktioner.


Flere skattestraffesager og højere straf

NJORD har tidligere varslet, at Skattestyrelsens øgede kontrol samt fokus på sagsbehandlingen af skattestraffesager vil medføre en stigning af skattestraffesager i fremtiden – og at der i et vidst omfang vil være flere, som vil blive pålagt en (hårdere) straf, end det hidtil har været tilfældet.

domstol


Det ser ud til, at denne antagelse viser sig at holde stik.


Pressemeddelelsen afsluttes med, at Skatteminister Morten Bødskovs opfordrer alle investorer i kryptovaluta om at søge vejledning hos fx rådgivere.

Læs Skatteministeriets pressemeddelelse her


Hvilken betydning har Skatteministeriets pressemeddelelse for dig?

Har du selv, eller påtænker du at erhverve kryptovaluta, og er du i tvivl om, hvad det kan have af skattemæssige konsekvenser for dig? Eller har du allerede en kontrolsag hængende over hovedet?


Så er du velkommen til at kontakte advokat og partner i NJORD Skat & Moms Niels Gade-Jacobsen, der siden 2013 har rådgivet om beskatning af bitcoins og anden kryptovaluta, og som er en af Danmarks førende advokater indenfor området.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted