Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Kontrolindsats mod smugling og ulovlig handel med chokolade- og sukkervarer fører til opkrævninger for 320 mio. kr.

TVC Advokatfirma
30/03/2021
Kontrolindsats mod smugling og ulovlig handel med chokolade- og sukkervarer fører til opkrævninger for 320 mio. kr.
TVC Advokatfirma logo
Fra 2015 til 2020 har Skattestyrelsen gennemført omkring 4.000 målrettede kontroller mod smugling og illegal handel med chokolade- og sukkervarer.

Resultatet af skattemyndighedernes kontrol de seneste seks år har ført til opkrævninger og ubetalte sukkerafgifter på 320 mio. kr. Det svarer til en gennemsnitlig opkrævning på ca. 53 mio. kr. årligt. I den seksårige periode, hvor Skattestyrelsen har foretaget kontroller af slikbranchen, er der sket en markant stigning i træfprocenten, der er gået fra 40 pct. i 2015 til 69 pct. i 2020.


Skattestyrelsen har i en pressemeddelelse den 20. marts 2021 meddelt, at kontrolindsatsen er foregået over hele landet og i nogle tilfælde i samarbejde med bl.a. Fødevarestyrelsen, Toldstyrelsen og Politiet. Skattestyrelsen oplyser, at formålet med kontrollen har været at afdække sort økonomi og svække incitamentet til at smugle og handle med ulovlige chokolade- og sukkervarer.


Kontrollerne har omfattet løbende vurderinger af de geografiske områder og handelsled, herunder grossister, detailvirksomheder samt uregistrerede virksomheder, der f.eks. driver de såkaldte garagesalg. Skattestyrelsens kontrol har således været rettet mod områder, hvor det er blevet vurderet, at risikoen for snyd har været størst.


Underdirektør hos Skattestyrelsen, Anne Sofie Hedemann, udtaler i den omtalte pressemeddelelse:


”Med årene er vi blevet mere effektive til at finde de virksomheder, der forsøger at sno sig uden om reglerne. Vi går målrettet efter alle led i handlen med ulovligt slik og chokolade lige fra import til mindre salgskanaler på det danske marked. Ved i højere grad at målrette indsatsen mod importører og grossister kan vi dermed begrænse, at de illegale varer spreder sig til detailbutikkerne.”


De personer og virksomheder, som er udtaget til kontrol, må forvente, at Skattestyrelsen samtidig vil vurdere, om der er handlet såkaldt ’ansvarspådragende’. Det er vigtigt at være bevidst om allerede fra sagens opstart, at den kan blive en straffesag.


Det er derfor vigtigt, at overvejelser herom inddrages allerede i den indledende dialog med Skattestyrelsen.


Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma

Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma håndterer løbende mere end 1.500 skatte- og afgiftssager på alle niveauer i systemet, herunder mindre skatte- og afgiftssager for private samt store og meget komplekse sager for erhvervsvirksomheder.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted