Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kontrolindsats mod smugling og ulovlig handel med chokolade- og sukkervarer fører til opkrævninger for 320 mio. kr.

TVC Advokatfirma
30/03/2021
Kontrolindsats mod smugling og ulovlig handel med chokolade- og sukkervarer fører til opkrævninger for 320 mio. kr.
TVC Advokatfirma logo
Fra 2015 til 2020 har Skattestyrelsen gennemført omkring 4.000 målrettede kontroller mod smugling og illegal handel med chokolade- og sukkervarer.

Resultatet af skattemyndighedernes kontrol de seneste seks år har ført til opkrævninger og ubetalte sukkerafgifter på 320 mio. kr. Det svarer til en gennemsnitlig opkrævning på ca. 53 mio. kr. årligt. I den seksårige periode, hvor Skattestyrelsen har foretaget kontroller af slikbranchen, er der sket en markant stigning i træfprocenten, der er gået fra 40 pct. i 2015 til 69 pct. i 2020.


Skattestyrelsen har i en pressemeddelelse den 20. marts 2021 meddelt, at kontrolindsatsen er foregået over hele landet og i nogle tilfælde i samarbejde med bl.a. Fødevarestyrelsen, Toldstyrelsen og Politiet. Skattestyrelsen oplyser, at formålet med kontrollen har været at afdække sort økonomi og svække incitamentet til at smugle og handle med ulovlige chokolade- og sukkervarer.


Kontrollerne har omfattet løbende vurderinger af de geografiske områder og handelsled, herunder grossister, detailvirksomheder samt uregistrerede virksomheder, der f.eks. driver de såkaldte garagesalg. Skattestyrelsens kontrol har således været rettet mod områder, hvor det er blevet vurderet, at risikoen for snyd har været størst.


Underdirektør hos Skattestyrelsen, Anne Sofie Hedemann, udtaler i den omtalte pressemeddelelse:


”Med årene er vi blevet mere effektive til at finde de virksomheder, der forsøger at sno sig uden om reglerne. Vi går målrettet efter alle led i handlen med ulovligt slik og chokolade lige fra import til mindre salgskanaler på det danske marked. Ved i højere grad at målrette indsatsen mod importører og grossister kan vi dermed begrænse, at de illegale varer spreder sig til detailbutikkerne.”


De personer og virksomheder, som er udtaget til kontrol, må forvente, at Skattestyrelsen samtidig vil vurdere, om der er handlet såkaldt ’ansvarspådragende’. Det er vigtigt at være bevidst om allerede fra sagens opstart, at den kan blive en straffesag.


Det er derfor vigtigt, at overvejelser herom inddrages allerede i den indledende dialog med Skattestyrelsen.


Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma

Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma håndterer løbende mere end 1.500 skatte- og afgiftssager på alle niveauer i systemet, herunder mindre skatte- og afgiftssager for private samt store og meget komplekse sager for erhvervsvirksomheder.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted