Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kontrol af overførsler foretaget gennem pengeoverførselsvirksomheder

TVC Advokatfirma
06/08/2021
Kontrol af overførsler foretaget gennem pengeoverførselsvirksomheder
TVC Advokatfirma logo
Skattestyrelsen har nu ved en pressemeddelelse meddelt, at Skatterådet har givet tilladelse til at indhente oplysninger om borgeres og virksomheders overførsler foretaget gennem pengeoverførselsvirksomheder.

Skattestyrelsen har tidligere med Skatterådets tilladelse indhentet oplysninger om udenlandske pengeoverførsler via pengeinstitutter. Denne kontrol blev benævnt Projekt Money Transfer og er blevet udvidet flere gange i takt med, at skattemyndighederne fik gennemgået de modtagne oplysninger.


I nævnte sager var fokus ofte på udenlandske låneforhold og på, hvorvidt der forelå objektiv dokumentation for tilbagebetalingsforpligtigelsen som påkrævet for skattemæssigt at statuere låneforholdet, hvilket skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek tidligere har omtalt, herunder i en artikel i Respons udgivet af Foreningen Danske Revisorer.


Ifølge Skattestyrelsens pressemeddelelse gælder den nu modtagne tilladelse både danskregistrerede pengeoverførselsvirksomheder samt de agenter, der opererer i Danmark med udbud af pengeoverførsler på vegne af udenlandske betalingsinstitutter. Indhentningen vil dække perioden 1. januar 2018 til den 31. december 2020.


Om formålet med kontrollen oplyser Skattestyrelsen i pressemeddelelsen følgende:


”I forlængelse af dataindsamlingen om borgere og virksomheder vil Skattestyrelsen anvende de indsamlede oplysninger til at kontrollere om midlerne stammer fra allerede beskattede eller skattefrie midler.”


Med henvisning til tidligere tilsvarende projekter er det vores bedste vurdering, at der vil opstå et større antal sager som følge af det nye kontrolprojekt. Dette kunne eksempelvis være skattesager, hvor skattemyndighederne vil anfægte et udenlandsk lån.


Udover selve skattebetalingen vil flere af sagerne formentlig også medføre sanktioner med stor betydning for de involverede parter, f.eks. bøder.

Er du eller én dine kunder udtaget til kontrol?

Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma har mange års erfaring i at håndtere både de skatte- og strafferetlige forhold vedrørende pengeoverførsler fra udlandet, og vi bistår i alle faser af en sag, dvs. helt fra Skattestyrelsens første materialeindkaldelse, til bistand i en klagesag og til eventuelt fremmøde for domstolene.


Har du brug en uforpligtende drøftelse af din sag, eller er du rådgiver, f.eks. revisor, og har en af dine kunder fået en henvendelse, er det altid muligt at kontakte os for en gratis vurdering af sagen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted