Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kludder i klausulerne

IUNO
02/05/2024
Kludder i klausulerne
IUNO logo
En virksomhed opsagde en områdedirektør med syv måneders varsel på grund af omstrukturering. Direktøren var også omfattet af en konkurrenceklausul, som virksomheden opsagde nogle dage efter. Sø- og Handelsretten kom frem til, at medarbejderen havde ret til engangskompensationen svarende til to måneders løn, selvom klausulen var opsagt.

En områdedirektør var ansat i et energiselskab og var omfattet af en konkurrenceklausul. På grund af et strategisk fokusskifte i virksomheden blev hun opsagt med syv måneders varsel.


Nogle dage efter opsagde virksomheden også hendes konkurrenceklausul. Medarbejderen nåede at fratræde seks måneder efter klausulen var opsagt, og der opstod derfor uenighed om, hvorvidt medarbejderen havde ret til engangskompensationen svarende til 40 % af medarbejderens løn i to måneder.


Timing is everything

Sø- og Handelsretten kom frem til, at medarbejderen havde ret til engangskompensationen.


Det var fordi medarbejderen blev opsagt, før klausulen gjorde. Da medarbejderen blev opsagt, blev klausulen ugyldig og udløste retten til engangskompensation. Det havde derfor ikke betydning, at medarbejderen fratrådte seks måneder efter klausulen var opsagt.


IUNO mener

Medarbejdere har typisk ikke ret til engangskompensationen, hvis de fratræder seks måneder eller længere efter kunde- eller konkurrenceklausuler bliver opsagt. Sagen viser til gengæld, at det ikke er tilfældet, hvis medarbejderen bliver opsagt før kunde- eller konkurrenceklausuler gør, og opsigelsen ikke er begrundet i medarbejderens forhold.


IUNO anbefaler, at virksomheder er opmærksomme på, om de ønsker at gøre en kunde- eller konkurrenceklausul gældende, før de opsiger en medarbejder. Hvis det ikke er tilfældet, kan virksomheder opsige klausulen og nogle gange komme udenom at betale kompensation – men timiningen er afgørende.


[Sø- og Handelsrettens afgørelse af den 5. april 2024 i sag BS-25656/2023-SHR]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted