Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kan Bitcoins gives skattefrit som gave?

NJORD Law Firm
04/09/2019
Kan Bitcoins gives skattefrit som gave?
NJORD Law Firm logo

Skattestyrelsen har offentliggjort en afgørelse, hvor Skatterådet anerkender, at salg af bitcoins modtaget som gave ofte vil være skattefrie. Advokat og partner hos NJORD Law Firm Niels Gade-Jacobsen bistod skatteyderen i sagen. Han kommenterer, at afgørelsen er logisk konsekvens af de eksisterende regler for vurdering af, hvornår avancer fra salg af kryptovaluta er skattefrit eller skattepligtig.Skatterådet har tidligere truffet afgørelse i flere sager om beskatning af bitcoins, som du kan læse mere om her. Her blev det lagt til grund, at gevinster ved salg af bitcoins som udgangspunkt er skattefrie, med mindre at de er købt i spekulation eller erhvervsmæssigt øjemed. NJORD har tidligere fået medhold i at nuancere Skattestyrelsens praksis inden for beskatning af Bitcoins, hvilket du kan læse om her.


Hvornår kan kryptovaluta betragtes som en gave?


Skattestyrelsen har nu offentliggjort en afgørelse, hvor Skatterådet bekræfter, at gevinster på bitcoins, modtaget som gave, kan være skattefrie. Her kan du læse afgørelsen.

Skatterådet lagde blandt andet vægt på, at spørger modtog de to bitcoins i julegave af sin kæreste i 2013 og på daværende tidspunkt ikke var klar over, hvad bitcoins var, samt at overdragelsen af gaven desuden kan bevidnes af giveren samt af de familiemedlemmer, der var tilstede juleaften. På baggrund af dette lægger Skatterådet til grund, at spørger ikke har modtaget de to bitcoins i spekulationsøjemed og derfor kan afstås skattefrit.

NJORD Law Firm har siden 2013 arbejdet med at rådgive om beskatning af bitcoins og anden kryptovaluta med skatteadvokat og partner Niels Gade-Jacobsen i spidsen.
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
NJORD Law Firm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted