Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Indtægter ved strafbar handling

TVC Advokatfirma
23/02/2022
Indtægter ved strafbar handling
TVC Advokatfirma logo
Selvom Skattestyrelsen skønner over indtægter opnået ved en strafbar handling, skal de almindelige betingelser for en skønsudøvelse iagttages behørigt, hvilket bekræftes af en nyere dom fra Østre Landsret.

Det ses undertiden, at Skattestyrelsen foretager en skønsmæssig forhøjelse af en skatteyders indkomst, såfremt Skattestyrelsen på baggrund af en straffedom måtte finde, at skatteyderen har modtaget indkomst via en strafbar handling.


Indtægter opnået som led i en kriminel handling er således også skattepligtige efter statsskattelovens § 4, stk. 1, litra a, og er disse ikke selvangivet, er Skattestyrelsen berettiget til at foretage et skøn over indkomsten, hvorved Skattestyrelsen vil foretage en forhøjelse af den relevante skatteansættelse.


En forudsætning for en sådan skønsmæssig forhøjelse er imidlertid, at Skattestyrelsen udøver skønnet på et korrekt grundlag. Udøves skønnet derimod på et forkert grundlag, kan skønnet ikke opretholdes, hvilket tillige gør sig gældende i de skattesager, hvor forhøjelsen er baseret på indkomst fra en strafbar handling.


Som eksempel henvises til en nyere dom fra Østre Landsret offentliggjort som SKM2022.29.ØLR, hvor Østre Landsret fastslog, at det ikke havde været berettiget at lægge til grund, at fortjenesten fra den strafbare handling udelukkende tilfaldt den skatteyder, for hvem der var foretaget en skønsmæssig forhøjelse af denne skatteansættelse for indkomståret 2014 med ca. 550.000 kr.


Østre Landsret henviste i den forbindelse til, at der ikke i den afsagte dom, der udgjorde grundlaget for det gennemførte skøn, var taget stilling til, om fortjenesten fra den strafbare handling var tilfaldet skatteyderen alene.


Den gennemførte beskatning med i alt ca. 550.000 kr. blev derfor annulleret.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted