Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvem har bevisbyrden ved beskatning af værdi af fri bil?

TVC Advokatfirma
09/10/2020
Hvem har bevisbyrden ved beskatning af værdi af fri bil?
TVC Advokatfirma logo
Ny utrykt afgørelse fra Landsskatteretten slår igen fast, at det er skattemyndighederne, der har bevisbyrden for hovedanpartshavers private rådighed over en bil.

Landsskatteretten har i en ny endnu utrykt afgørelse (LSR’s j.nr. 20-0022719) taget stilling til, hvem der har bevisbyrden for, om der er grundlag for en beskatning af værdi af fri bil.


I den pågældende sag havde hovedanpartshaverens entreprenørvirksomhed, der blev drevet i selskabsform, anskaffet en Volvo XC60 på hvide plader.


Ved en gennemført kontrol, traf Skattestyrelsen afgørelse om, at hovedanpartshaveren, der også var direktør i selskabet, skulle beskattes af værdien af fri bil som følge af privat rådighed over den pågældende Volvo XC60 på hvide plader. Skattestyrelsen var af den opfattelse, at direktørens status som hovedanpartshaver var tilstrækkelig til, at der var skabt en formodning om rådighed for privat benyttelse


Da der ikke var ført et kørselsregnskab, mente Skattestyrelsen således ikke, at direktøren havde afkræftet denne formodning.


Sagen blev indbragt for Skatteankestyrelsen, hvor Landsskatteretten senere fastslog, at det var skattemyndighederne, der havde bevisbyrden for, at direktøren havde rådighed over bilen til privat benyttelse, og fandt efter en konkret vurdering af sagens oplysninger, at Skattestyrelsen ikke havde løftet denne bevisbyrde.


I sagen var det bl.a. et tvistpunkt, om hovedanpartshaveren kunne dække sit eget og familiens private kørselsbehov ved familiens private Peugeot 208. Skatteankestyrelsen havde anført, at familiens størrelse var til hinder for dette, da denne bestod af to voksne og tre børn. Under sagens behandling blev der imidlertid fremlagt dokumentation for, at familien ikke havde ændret kørselsmønstret efter selskabets anskaffelse af den i sagen omhandlende Volvo XC60, hvorved det blev påvist, at familiens kørselsbehov blev dækket ved omtalte Peugeot 208.


Landsskatteretten fandt herefter ikke grundlag for at vende bevisbyrden, og afgørelsen bekræfter blot, at det efter praksis er skattemyndighederne, der som udgangspunkt bærer bevisbyrden i sager om beskatning af værdi af fri bil.


Skatteyders status som hovedanpartshaver bevirker således ikke i sig selv, at der er skabt en formodning for rådighed for privat benyttelse.


Spørgsmålet om beskatning af værdi af fri bil er nærmere behandlet af skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, begge partnere i TVC Advokatfirma, i en artikel i Respons. Klik her for at læse artiklen.


Har du behov for hjælp til en skattesag?

Bliver du involveret i en skattesag og ønsker du en nærmere, uforpligtende vurdering af denne, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted