Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Har du styr på deleøkonomi og skat?

TVC Advokatfirma
11/10/2021
Har du styr på deleøkonomi og skat?
TVC Advokatfirma logo
Skattestyrelsen har gennem længere tid haft fokus på de skattemæssige konsekvenser af deleøkonomi. Bliv klogere på Skattestyrelsens aktivitet i sådanne forhold, herunder hvad du bør gøre, hvis du får en henvendelse fra myndighederne. Vi har tidligere beskrevet, hvordan Skattestyrelsen har skrevet ud til en lang række borgere, der har udlejet via Airbnb. I februar måned 2020 kontaktede Skattestyrelsen eksempelvis over 6.000 borgere, der havde udlejet via Airbnb med henblik på at få afdækket, hvorvidt der var sket behørig selvangivelse af indtægter opnået gennem den digitale platform for deleøkonomi.


Det er vores indtryk, at en del borgere, der i øvrigt ikke har komplicerede skattemæssige forhold, benytter sig af forskellige former for deleøkonomi i et ikke uvæsentligt omfang. Dette uden nærmere tanke for de skattemæssige konsekvenser ved at benytte disse platforme, herunder f.eks. Airbnb og GoMore.


Fortsat fokus på deleøkonomi

Det fremgår således også af en nyere meddelelse fra Skattestyrelsen – offentliggjort som SKM2021.475.SKTST – at Skattestyrelsen fastholder sit fokus på deleøkonomi.


Ved nævnte meddelelse oplyses det således af Skattestyrelsen, at Skatterådet i medfør af skattekontrollovens § 62, stk. 1, har givet Skattestyrelsen tilladelse til at indhente oplysninger for kalenderåret 2020 vedrørende personer, som har gjort brug af en digital platform med et deleøkonomisk formål.


Ikke overraskende fremgår det videre, at oplysningerne ønskes indhentet med henblik på at få bekræftet, at disse personer – dvs. brugere af platformen – har angivet korrekt indkomst og moms af deres indtægter.


Er du aktiv bruger af en deleøkonomisk platform, og har du ikke selvangivet dine indtægter behørigt for indkomståret 2020 og/eller tidligere indkomstår, så er det meget vigtigt, at du håndterer henvendelsen fra Skattestyrelsen korrekt allerede fra første henvendelse, dvs. allerede fra det tidspunkt, hvor Skattestyrelsen anmoder dig om oplysninger eller i øvrigt ønsker en dialog som led i sagsoplysningen.


Du skal endvidere være opmærksom på, at såfremt du ikke har foretaget en behørig selvangivelse, er der risiko for, at Skattestyrelsen vil vurdere, at du har handlet ansvarspådragende med risiko for at skulle betale en bøde udover den unddragne skat og moms.


Har du fået en henvendelse?

Hvis du har modtaget en henvendelse fra Skattestyrelsen som følge af din deltagelse i den såkaldte dele- og platformsøkonomi, og er du i tvivl om, hvorvidt du har selvangivet korrekt, så er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse af dette.


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
3. års advokatfuldmægtig eller 1. års advokat inden for M&A og selskabsret
Erfaren personalejuridisk konsulent til Odder Kommune
Udbudsjurist til Klima, Energi- og Forsyningsministeriets koncernindkøbsfunktion
Advokatfuldmægtig inden for insolvens
Annoncér dit stillingsopslag her
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted