Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Gaver beskattes på modtagelsestidspunktet

TVC Advokatfirma
08/02/2022
Gaver beskattes på modtagelsestidspunktet
TVC Advokatfirma logo
I en nyere klagesag blev en gaveansættelse nedsat allerede fordi, den gennemførte ansættelse var i strid med retserhvervelsesprincippet.

Det følger af statsskattelovens § 4, litra c, at gaver beskattes som skattepligtig indkomst. Gaver er således skattepligtige for modtageren, medmindre de falder ind under afsnit ll i lov om afgift af dødsboer og gaver, dvs. boafgiftsloven, jf. statsskattelovens § 5, litra b.


Efter boafgiftsloven kan en person afgiftsfrit give gaver til sine børn, hvis den samlede værdi af gaverne inden for et kalenderår ikke overstiger det afgiftsfrie grundbeløb, jf. boafgiftslovens § 22, stk. 1, litra a.


Overstiger gavens værdi grundbeløbet, skal der betales gaveafgift.


I en nyere afgjort klagesag (sagsnr. 18-0003272) var det omstridt, hvorvidt et lån mellem skatteyderen og dennes forældre var et lån eller en gave, idet Skattestyrelsen var af den opfattelse, at skatteyderen ikke have optaget et lån hos sine forældre, men derimod modtaget en gave i 2014.


Da aftalen om lånet blev indgået allerede i 2010, var det endvidere i sagen omtvistet, hvorvidt en eventuel gavebeskatning skulle henføres til det indkomstår, hvori det blev aftalt, at lånet senere skulle effektueres.


Det forholder sig nemlig således i henhold til retserhvervelsesprincippet, at et gaveløfte er bindende for giveren, når det er kommet til modtagerens kundskab, og gaven er som følge heraf skattepligtig i det kalenderår, hvori modtageren erhverver ret til gaven.


Netop med den begrundelse blev den gennemførte gaveansættelse for 2014 også nedsat, idet en eventuel gavebeskatning i den pågældende sag, som anført i afgørelsen i så fald skulle henføres til 2010.


Er du utilsigtet blevet beskattet af en gave?


Såfremt du bliver involveret i en skattesag eller en sag om gaveafgift og ønsker en uforpligtende vurdering af denne, er du meget velkommen til at kontakte os.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted