Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er du blevet kontrolleret af Motorstyrelsen?

TVC Advokatfirma
27/05/2021
Er du blevet kontrolleret af Motorstyrelsen?
TVC Advokatfirma logo
Ifølge Motorstyrelsen har en kontrol af biler på grænseplader medført, at der er blevet opkrævet ca. 10-12 millioner kroner i registreringsafgift.

Motorstyrelsen har i dag i en pressemeddelelse oplyst, at styrelsen vurderer, at en række ejere af biler på grænseplader skal betale 10-12 millioner kroner i registreringsafgift.


Direktøren for Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen, har i den forbindelse udtalt:


”Vores kontrolarbejde har nu ført til, at vi vil opkræve registreringsafgift i cirka 70 sager. Der er tale om mange dyre biler som fx Porsche, Mercedes og Audi, og vi vurderer, at der er unddraget 10-12 millioner kroner i registreringsafgift. Der kan også blive tale om at rejse straffesager. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at nogen forsøger at snyde med afgiften”.


Hvis der er risiko for, at en myndighed, herunder Motorstyrelsen, vil finde handlinger for ansvarspådragende, er det altid vigtigt at håndtere en sag med afsæt heri.


Det er således allerede fra sagens opstart vigtigt at være opmærksom på, at det kan blive en straffesag. Det er derfor nødvendigt, at overvejelser herom inddrages i den indledende dialog med myndigheden.


Er du blevet mødt med et krav fra Motorstyrelsen, er det således ikke uvæsentligt få kontrolleret, om kravet er baseret på en korrekt afgørelse samt derudover sikre, at du er forberedt på en eventuelt kommende ansvarssag, idet myndigheden vil undersøge, om der er grundlag for at pålægge en sanktion, f.eks. en bøde.


Hvis du er i tvivl om, hvordan du bør forholde dig til en henvendelse fra f.eks. Motorstyrelsen, er du altid velkommen til at kontakte os.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted