Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Blev din bil udtaget til kontrol i Skagen i uge 29?

TVC Advokatfirma
03/08/2021
Blev din bil udtaget til kontrol i Skagen i uge 29?
TVC Advokatfirma logo
Motorstyrelsen gennemførte i uge 29 en kontrol i Skagen, og det må forventes, at flere bilejere nu ser frem til en længere dialog med Motorstyrelsen.

Gennem flere år har Motorstyrelsen foretaget en kontrolaktion i Skagen i uge 29, hvilket Motorstyrelsen – i en pressemeddelelse fra primo juli 2021 – varslede ville ske igen i år.


TVC Advokatfirma delte denne meddelelse og gjorde opmærksom på, at såfremt en bil udtages til kontrol, da er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen i sådanne tilfælde håndteres korrekt. Det ses således ofte, at hvis denne dialog ikke håndteres korrekt, kan resultatet være, at Motorstyrelsen træffer afgørelse om, at der skal betales fuld registreringsafgift eller værdi af fri firmabil.


Dette kan f.eks. resultere i en klagesag omhandlende spørgsmålet om, hvorvidt der er grundlag for at gennemføre en beskatning af værdi af fri firmabil.


I den forbindelse ses det, at Motorstyrelsen – og tidligere Skattestyrelsen – har indtaget det synspunkt, at der i disse tilfælde kun kan undgås beskatning af værdi af fri firmabil, såfremt der fremlægges en fuldstændig kørebog, der udelukkende udviser erhvervsmæssig kørsel.


Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek har tidligere sat fokus på netop dette i artiklen ”Beskatning af værdi af fri bil” i Respons udgivet af Foreningen Danske revisorer.


Som det fremgår af artiklen, er der som alt overvejende udgangspunkt ikke grundlag for et sådant synspunkt. Af samme grund træffer særligt Landsskatteretten også løbende afgørelser, der giver skatteyderen medhold i, at der ikke skal ske beskatning af værdi af fri bil.


I år har Motorstyrelsen – ifølge dennes seneste pressemeddelelse – kontrolleret 118 køretøjer ved nævnte kontrolaktion, som blev afviklet i samarbejde med Nordjyllands Politi i uge 29.


Er du blevet udtaget til kontrol?

Det er således oftest relevant at få afklaret, hvorvidt Motorstyrelsen har været for restriktiv i sin tilgang til at vurdere, hvorvidt der skal ske en beskatning af værdi af fri firmabil, og er du i tvivl om dette, er du altid velkommen til at kontakte os for en gratis vurdering.


Dette er ligeledes tilfældet, hvis Motorstyrelsen måtte være af den opfattelse, at der er grundlag for afgiftsændringer med den konsekvens, at der skal betales yderligere registreringsafgift som følge af en gennemført kontrolaktion.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted