Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Betalt privatbenyttelsesafgift førte ikke til beskatning af værdi af fri bil

TVC Advokatfirma
13/01/2021
Betalt privatbenyttelsesafgift førte ikke til beskatning af værdi af fri bil
TVC Advokatfirma logo
Skatteyder skulle ikke beskattes af værdi af fri bil af et køretøj, uanset at der blandt andet var betalt privatbenyttelsesafgift løbende.

Sagen omhandlede en skatteyder, der blandt andet drev VVS-virksomhed, og havde anskaffet en varevogn til brug for denne virksomhed.


Bilen var indregistreret til blandet privat og erhvervsmæssig benyttelse, og virksomheden betalte privatbenyttelsesafgiften. Derudover var bilen parkeret ved skatteyders bopæl, der samtidig også var virksomhedsadressen. Skatteyderen havde i øvrigt undladt at føre kørebog.


Ifølge skatteyders forklaring blev bilen alene anvendt til erhvervsmæssig befordring. Skatteyderen havde endvidere forklaret, at bilen var indrettet som en specialindrettet service-vogn, således at bilen var indrettet uden sæder men med fastmonterede hylder til værktøj og redskaber.


Skattestyrelsen valgte alligevel at gennemføre en beskatning af værdi af fri bil. Skattestyrelsens afgørelse blev efterfølgende påklaget til Skatteankestyrelsen, som i klagesagen indstillede til, at den gennemførte beskatning skulle fastholdes, uanset oplysningerne om bilens indretning. Skatteankestyrelsen henviste i den forbindelse navnlig til det forhold, at virksomheden løbende havde betalt privatbenyttelsesafgift.


Ved en nyere afgørelse (j.nr. 16-0643423) tilsidesatte Landsskatteretten derimod den gennemførte beskatning af værdi af fri bil. Landsskatteretten lagde til grund, at der var tale om en specialindrettet bil, og henviste i den forbindelse til, at det ikke var sundhedsmæssigt forsvarligt at køre varebilen uden de vacciner, som man skal have for at beskæftige sig med kloak-relateret arbejde. Bilen var derfor uegnet som alternativ til privat bil.


Det var derfor efter Landsskatterettens opfattelse uden betydning, at bilen ved indregistreringen var indregistreret til privat og erhvervsmæssig kørsel, og at virksomheden løbende havde betalt privatbenyttelsesafgift.


Landsskatterettens afgørelse i klagesagen kan således tages til indtægt for, at der altid skal foretages en konkret vurdering af alle relevante forhold ved vurderingen af, om der er grundlag for beskatning af værdi af fri bil efter ligningslovens § 16, stk. 4. Dette selvom der er betalt privatbenyttelsesafgift.


Ved gennemførslen af beskatningen af værdi af fri bil ses Skattestyrelsen i praksis ofte at være for restriktiv i forhold til at gennemføre en beskatning af værdi af fri bil, hvis bilen er indregistreret til blandet privat og erhvervsmæssig benyttelse og der løbende er betalt privatbenyttelsesafgift.


Den eventuelle indregistrering til blandet benyttelse og betaling af privatbenyttelsesafgift kan imidlertid ikke i sig selv begrunde en beskatning af værdi af fri bil, hvilket denne klagesag er et eksempel på.


Har du fået en henvendelse fra Skattestyrelsen?

Er du blevet involveret i en sag om beskatning af værdi af fri bil og ønsker du en uforpligtende vurdering af denne, er du altid meget velkommen til at kontakte os.


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Advokater til vores kontorer i Aarhus og København
Yngre advokat og/eller advokatfuldmægtig med interesse for insolvens
Jurist til arbejdet med økologireglerne i Landbrugsstyrelsen i København
Skarp jurist søges til koncerndirektionen i Region Hovedstaden
Annoncér dit stillingsopslag her
Artikler, der kunne være relevante for dig
Tjek altid, hvornår Skattestyrelsen har afsendt et varsel om en ændring!
Tjek altid, hvornår Skattestyrelsen har afsendt et varsel om en ændring!
17/01/2022
Skatte- og afgiftsret
Højesteret har endnu en gang forholdt sig til kundskabstidspunktet for en ekstraordinær genoptagelse
Højesteret har endnu en gang forholdt sig til kundskabstidspunktet for en ekstraordinær genoptagelse
12/01/2022
Skatte- og afgiftsret
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Ligningslovens § 16 E fandt ikke anvendelse
Ligningslovens § 16 E fandt ikke anvendelse
03/01/2022
Skatte- og afgiftsret
Skønsmæssig ansættelse
Skønsmæssig ansættelse
20/12/2021
Skatte- og afgiftsret
Kender du de nye satser for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse?
Kender du de nye satser for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse?
20/12/2021
Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted