Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode

TVC Advokatfirma
27/11/2020
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
TVC Advokatfirma logo
Retten i Næstved har i en endnu utrykt dom fastslået, at skatteyder ikke skulle beskattes af værdi af fri bil efter udløbet af bilens leasingperiode

Den ovennævnte sag ved Retten i Næstved (BS-10890/2019-NAE) omhandlende flere forhold, herunder spørgsmålet om, hvorvidt der i henhold til ligningslovens § 16, stk. 4 var grundlag for at beskatte skatteyderen af værdi af fri bil for så vidt angik en VW Passat.


Sagen vedrørte bl.a. nærmere spørgsmålet om, hvorvidt der var grundlag for at gennemføre en beskatning af værdi af fri bil for en periode efter udløbet af bilens leasingperiode. Dette med henvisning til, at skatteyderen – ifølge Skatteministeriet – ikke havde afleveret nummerpladerne til bilen, hvorfor bilen således skulle have været til rådighed for skatteyderen med deraf følgende beskatning.


Herom udtalte retten imidlertid, at der ikke var tilstrækkelige holdepunkter for at statuere, at bilen havde været stillet frit til rådighed for skatteyderen efter leasingperiodens udløb.


Som begrundelse lagde retten bl.a. vægt på skatteyders forklaring og anførte herom nærmere følgende:


”Det er forklaret, at bilen blev henstillet hos selskabet, da den ikke længere lovligt kunne anvendes, og retten finder ikke, at den omstændighed, at selskabet ikke afmeldte bilen på korrekt måde kan ændre den aftalte leasingperiode med virkninger for sagsøgerens skatteforhold til følge.”


Skatteyder opnåede således medhold til trods for, at der ikke var sket korrekt afmeldelse, og dommen illustrerer, at domstolene i denne sagstype altid foretager en konkret vurdering af den enkelte sag, i hvilken forbindelse skatteyders forklaring kan tillægge en ikke uvæsentlig betydning.


Da der efter sagens resultat skulle ske ændringer i den skatteberegning, der var foretaget for indkomstårene 2012, 2013 og 2014, blev skatteyders subsidiære påstand taget til følge og dennes indkomstopgørelse for indkomstårene 2012, 2013 og 2014 blev hjemvist til skatteforvaltningen til fornyet behandling.


Ankefristen er netop udløbet, og dommen er ikke blevet anket, hvorfor den ikke ændres.


Har du brug for mere viden om beskatning af værdi af fri bil?

Skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek, begge partnere i TVC Advokatfirma, har tidligere behandlet flere aktuelle spørgsmål vedrørende netop beskatning af værdi af fri bil.


Ligeledes har de også i anden sammenhæng behandlet flere spørgsmål relaterende til splitleasing. Klik her for at læse mere om de krav, der stilles til denne særlige leasingform.


Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma har mange års erfaring i håndteringen af spørgsmål relaterende til beskatning af biler, og du er altid meget velkommen til at kontakte os uforpligtende, hvis du har spørgsmål hertil.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted