Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Befordringsgodtgørelse kan koste kroner og karantæne

TVC Advokatfirma
22/08/2017
192
Befordringsgodtgørelse kan koste kroner og karantæne
TVC Advokatfirma logo

I marts 2017 afgjorde DBUs Disciplinærinstans, at Odder IGF Fodbold havde overtrådt DBUs regler ved at udbetale kontante beløb forklædt som befordringsgodtgørelse til klubbens amatørspillere. DBUs Disciplinærinstans har nu afsagt kendelse om sanktionering af de involverede spillere, der idømmes karantæne og bøder.


Tirsdag den 1. august 2017 afsagde Fodboldens Disciplinærinstans (DBU) kendelse om sanktioneringen af de involverede Odder IGF-spillere, som i perioden fra den 1. juli 2013 til den 30. juni 2016, har modtaget kontante beløb forklædt som skattefri kørselsgodtgørelse.

DBUs Disciplinærinstans slår fast, at en udbetaling af et kontant beløb forklædt som skattefrie ydelser er en forvridning af konkurrencen mellem klubberne. Disciplinærinstansen fastslår videre, at de involverede spillere kan ifalde sportslige- og økonomiske sanktioner, da det må have stået spillerne klart, at sådanne proforma udbetalinger betragtes som en usportslig og illoyal adfærd i forhold til konkurrenterne, jf. DBUs love § 30.1, litra c.

På den baggrund har Disciplinærinstansen ikendt flere af de involverede spillere mellem to og seks spilledages karantæne, og ti spillere modtog en økonomisk sanktion mellem DKK. 2.500-5.000.


Komplicerede skatteregler kan koste


Kendelserne illustrerer, at danske fodboldklubber og -spillere skal være meget opmærksomme på reglerne for udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse og andre skattefrie ydelser. Udover det skatteretlige efterspil, risikerer klubber og spillere at ifalde sportslige og økonomiske sanktioner fastsat af DBU.

Ifølge partner i TVC Victory og mangeårig skatteretsadvokat, Christian Falk Hansen er det vigtigt, at sportsklubber og -udøvere både fokuserer på skattelovgivningens regler og sportens regler for udbetaling af skattefrie ydelser. I disse år har SKAT særligt fokus på netop sportsklubbers håndtering af skattefri befordringsgodtgørelse:

”SKAT har i de senere år gennemført en række kontrolaktioner mod sportsklubber i forhold til udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse og lignende. I mange sager er SKAT gået for vidt og har rejst skattekrav, som vi efterfølgende har fået nedsat betydeligt i det administrative klagesystem. Vi kan derfor kun anbefale, at man kontakter os, hvis SKAT rejser sager. Vi giver altid gerne en gratis vurdering af sagen, og vi kan hjælpe med at håndtere både de skatteretlige problemstillinger samt eventuelle afledte problemstillinger,” forklarer Christian Falk Hansen.


Har du behov for hjælp?


I TVC Victory har vi stor erfaring med at rådgive såvel klubber og spillere om de komplicerede regler for udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse og andre skattefrie ydelser. TVC Victory har således både rådgivet klubber og spillere i forbindelse med aktuelle kontraktindgåelser- og forhandlinger og i situationer, hvor SKAT har stillet spørgsmålstegn ved klubbers modeller for aflønning og lønudbetaling.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
Beskatning af værdi af fri bil efter udløb af leasingperiode
27/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
Forældrekøb kan fortsat placeres i virksomheds­ordningen
27/11/2020
Skatte- og afgiftsret, Fast ejendom og entreprise
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
Defensive foranstaltninger på vej mod landene på EU’s sortliste
25/11/2020
Skatte- og afgiftsret
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
Hvornår skal der betales registreringsafgift af bilens udstyr?
24/11/2020
Skatte- og afgiftsret, Øvrige
Sverige indfører nye beskatnings­regler for arbejdsudleje
Sverige indfører nye beskatnings­regler for arbejdsudleje
24/11/2020
Skatte- og afgiftsret
COVID-19: Genåbning af låneordning og forlængelse af forhøjet loft på skattekontoen
COVID-19: Genåbning af låneordning og forlængelse af forhøjet loft på skattekontoen
11/11/2020
Øvrige, Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted