Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Anpartshavere i et opløst selskab anset for klageberettigede

TVC Advokatfirma
20/01/2021
Anpartshavere i et opløst selskab anset for klageberettigede
TVC Advokatfirma logo
Anpartshaverne i et opløst selskab blev anset for at have en væsentlig, direkte individuel retlig interesse i at klage over forhøjelsen af et opløst selskabs skatteansættelser.

Anpartshavere i et opløst selskab blev anset for klageberettigede i deres opløste selskabs klage over skatteansættelser, og blev dermed hjemvist til fornyet behandling hos Skatteankestyrelsen.


Ved vurderingen af, om en person i henhold til skatteforvaltningslovens § 35 a, stk. 2 er at anse som klageberettiget i en klage over en afgørelse fra Skattestyrelsen (tidligere SKAT) til Skatteankestyrelsen, skal der tages stilling til, om den pågældende har den fornødne retlige interesse i at påklage sagen. Klageberettigelsen er efter førnævnte bestemmelse afgrænset til den, der har en væsentlig, direkte og individuel retlig interesse i den afgørelse, der klages over.


Skatteministeriet har netop taget bekræftende til genmæle i en Østre Landsrets sag (BS 41667/2019) vedrørende denne problemstilling.


De nærmere omstændigheder i sagen var, at SKAT havde forhøjet et selskabs skatteansættelser vedrørende indkomstårene 2008-2009 og 2013-2014. Forhøjelserne blev foretaget ekstraordinært af SKAT ved en afgørelse fra 2017. Selskabet var imidlertid blevet opløst allerede tilbage i 2014.


Anpartshaverne i det nu opløste selskab risikerede at hæfte solidarisk for en eventuel skattegæld i det opløste selskab foranlediget af den trufne afgørelse i 2017. På trods af dette afviste Landsskatteretten, at anpartshaverne kunne påklage afgørelsen i selskabets sag, idet Landsskatteretten lagde til grund, at de ikke havde den fornødne direkte retlige interesse i at påklage sagen og dermed ikke var klageberettigede.


Landsskatterettens afgørelse (j.nr. 18-0000632) om at afvise klage – grundet den manglende klageberettigelse – blev indbragt for domstolene af anpartshaverne, og da den blev anset for principiel, blev sagen henvist til Østre Landsret i første instans.


Umiddelbart forud for sagens afslutning i Østre Landsret, valgte Skatteministeriet imidlertid at tage bekræftende til genmæle, hvorved anpartshaverne blev anset for de vindende parter.


Skatteministeriet tiltrådte således, at anpartshaverne havde en væsentlig, direkte og individuel retlig interesse i at påklage afgørelsen vedrørende selskabets skatteansættelse, og at anpartshaverne havde været klageberettigede.


Klagen skal nu realitetsbehandles hos Skatteankestyrelsen.


Har du behov for hjælp?

Hvis du bliver involveret i en skattesag og ønsker en uforpligtende vurdering af denne, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Jurist til Energi- og Forsyningsteam i Ballerup
Advokater til vores kontorer i Aarhus og København
Jurist til spændende opgaver i Forsvarsministeriets Auditørkorps
Jurist med interesse i GDPR til Vejdirektoratets juridiske afdeling
Annoncér dit stillingsopslag her
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted